Home Bioskop Vikend filmovi u Bioskopu Doma kulture

Vikend filmovi u Bioskopu Doma kulture

90
0

 Od četvrtka 17. aprila u Bioskopu Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac“ prikazivaće se po dva filma dnevno.
Od 19 časova će se prikativati film „Asteriks na Olimpijadi“, dok je od 21 sat predviđena projekcija filma „Čitulja za Eskobara“.
Priča se vrti oko malog galskog sela na britanskoj obali, koje se opire rimskim osvajačima 50. godine pre nove ere. Četiri rimska vojna utvrđenja okružuju selo, ali mali Gali ih uvek nekako nadmudre.

Kao i Francuzi, Gali u svom selu provode vreme u svađi i jelu, ali kad se opasnost približi, nastupaju kao jedan i uz pomoć magije (tačnije, magičnog napitka) uvek pobede neprijatelja.

U filmu „Asteriks na Olimpijadi“, večita borba Asteriksa protiv Cezara, kolonizatora, koja je simbol francuske nezavisnosti, ovog puta pretvara se u časnu borbu u olimpijskom selu. Olimpijske igre nastale su nakon što je Rim pokorio Grčku, 400. godine, ali su autori filma pustili mašti na volju, dajući Asteriksu ulogu spasitelja Olimpijade i grčke časti.

Priča o galskim junacima koji putuju u Grčku na Olimpijadu prepliće se s pričom o zabranjenoj ljubavi između grčke princeze Irine i galskog junaka neveštog u sportu – Doludilusa. Osvajanjem Olimpijade Asteriks i Obeliks pomoći će svom sunarodniku koji se bori protiv svemoćnog Bruta – bez čarobnog napitka.

Rađen prema originalnom stripu iz 1968. godine, film "Asteriks na Olimpijadi" je najskuplji francuski film svih vremena. S budžetom od 78 miliona evra i izvanrednom podelom uloga film je pravi spektakl.
Glavne uloge tumače Klovis Kornijak, Žerar Depardje, Alen Delon. U filmu se pojavljuju i zvevzde Zinedin Zidan, Toni Parker, Mihael Šumaher.

Izvor:obrenovac.org.yu