Home [njuz] Konferencija ERASMUS – bez granica – posvećena mobilnosti studenata

Konferencija ERASMUS – bez granica – posvećena mobilnosti studenata

39
0

erazmus.jpgKonferencija ERASMUS: bez granica-  o posvecanju mobilnosti studenata i mestu Srbije u evropskom visokoobrazovnom prostoru, odrzaće se u sredu 11. aprila 2007. sa pocetkom u 14 časova u sali 8 zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu.

erazmus.jpg

Imajuci u vidu da u 2007. godini ERAZMUS program – najrasprostranjenij i i najrazvijeniji program razmene studenata i akademske mobilnosti u Evropi – slavi svoj 20. rodjendan, poseban akcenat ce biti stavljen na sam Erazmus program razmene i nacin na koji on funkcionise. Obelezavanjem 20 godina ERAZMUS programa zelimo da svim gradjanima Srbije ukazemo na vaznost akademske mobilnosti i interkulturne komunikacije kao jedog od puteva ka stvaranju bolje Evrope. U svetlu tendencija nase zemlje ka integraciji u Evropsku zonu visokog obrazovanja, neophodno je da se studenti i studentkinje iz Srbije upoznaju sa ovim i ostalim programima studentskih razmena.

U organizaciji Erasmus Student Network – ESN, 25. marta je iz Praga krenuo Erasmus Van (mini-bus) koji ce do polovine juna preci skoro citavu Evropu, pritom se zaustavljajuæ i u svim gradovima u kojima se obelezava 20 godina Erazmus programa (http://www.20erasmu s.eu). 11. aprila Erasmus Van stize u Beograd, i ovom prilikom ce studenti iz Beograda moci da sa gostima koji budu pristigli mini-busom razmenjuju iskustva, saznaju nesto vise o programima mobilnosti i uzivo cuju kako je to biti student Evrope.

Na konferenciji ce ucestvovati:

Rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Branko Kovacevic

Direktorka Kancelarije za prodruzivanje Evropskoj uniji, dr Tanja Miscevic

Koordinatorka TEMPUS programa za Srbiju, Sofija Dukic

Profesorka Elektrotehnickog fakulteta, prof. dr Srbijanka Turajlic

Predstavnik Ministarstva prosvete

Srecko Sekeljic, Savez studenata Beograda, Akademski list "Student"