Home [konkursi] Konkurs za dizajn plakata protiv trgovine krznom

Konkurs za dizajn plakata protiv trgovine krznom

47
0

 Fur Free Alliance raspisuje šesti godišnji studentski konkurs Design Against Fur za dizajn plakata protiv trgovine krznom. Prijave do 11. aprila 2008.Svake godine 50 milijuna životinja umire kako bi se njihovo krzno iskoristilo za kaput ili krzneni ukras. Fur Free Alliance traži osviještena rješenja plakata koja će otvoreno i bezkompromisno problematizirati trgovinu krznom. Ove godine po prvi puta dodjeljuje se i nagrada za Flash animaciju na istu temu. Konkurs je otvoren svim studentima upisanim u zimski odnosno letnji semestar 2007/2008.

Rok za prijavu sudelovanja:
za Flash animaciju 1. april 2008.
za dizajn plakata 11. april 2008.
Prijave za sudelovanje ispunjavaju se online http://infurmation.com/daf/2008/regform.html (za kopiju prijavnice isprintati ispunjeni form prije slanja). Nakon online prijave sačuvati registracijski broj (služi za identifikaciju konkurs te ga je potrebno priložiti na poleđinu svakog elementa prijave).

Rok za predaju radova: 25. april 2008.

Dizajn plakata
Konkurs za dizajn plakata se odvija u dve faze.
U prvoj fazi biraju se najbolji radovi po regionima (Kina, Europa & International, Severna Amerika, Rusija, Velika Britanija i Irska).
Troje finalista svakog regiona automatski su uključena u drugu fazu konkursa; međunarodni konkurs za glavnu nagradu (prema izboru članova AFF-A) te nagradu publike (glasanje će se odvijati online u novembru 2008.).

Prijavljeni plakat mora sadržavati Fur Free Alliance logo te www.infurmation.com URL.
Konkursni paket mora sadržavati:
isprint plakata (max. A3 format, rezolucija 300dpi), A4 fotokopiju plakata u boji, plakat u PDF formatu (300dpi), plakat u JPG formatu (max. 2200x1600px, ne veći od 1MB), ispunjen obrazac o prijavi te ispunjen obrazac o autorskim pravima.
Na poleđini svakog elementa prijave istaknuti: ime studenta, ime fakulteta, broj telefona, ime države te registracijski broj (generisan pri prijavi za sudelovanje).
Detaljnije informacije http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1235

Flash animacija
Flash animacije, u trajanju od 30-60 sec, predaju se na DVD-u u .mov formatu. Animacija mora sadržavati Fur Free Alliance i Design Against Fur logotipe.
DVD osim animacije treba sadržavati:
storyboard (slike numerirane po redosledu, .jpg, 12x16cm, 300dpi, ne veće od 5MB po slici), ispunjen i potpisan obrazac o prijavi i obrazac o autorskim pravima te registracijski broj.
Detaljnije informacije.

Službena pravila konkursa.

Nagrade
Nagrade za regionalnu fazu konkursa te nagrade za Flash animaciju:
1. nagrada: 1000 €
2. nagrada: 500 €
3. nagrada: 250 €

Glavna nagrada (međunarodna konkurencija): 2500 $
Nagrada publike: 1000 $
Uz nagrade, dodeljuju se brojna priznanja.

Žiri
Imena članova žirija će biti objavljena po formiranju žirija za svaku od regija te posebnog žirija za nagradu za Flash animaciju.