Home [konkursi] Festival neafirmisanih bendova i DJ-ejeva

Festival neafirmisanih bendova i DJ-ejeva

48
0

 Na finalnom takmičenju 9. i 10. maja nastupiće po osam najboljih bendovai DJ-ejeva…
Udruženje građana „Res Polis” pozvalo je sve neafirmisane bendove i disk-džokeje da se prijave na konkurs za učešće na Festivalu „Plugin”, koji će se održati 9. i 10. maja u Sremskim Karlovcima.

Kako je u ime organizatora za „24 sata” izjavio menadžer protokola za selekciju bendova Aleksandar Boškov, ovaj festival je savršena polazna tačka neafirmisanim mladim muzičarima da svoj rad predstave širokoj publici.
Na konkurs mogu da se prijave svi neafirmisani muzičari s teritorije Vojvodine bez obzira na vek postojanja ili ranijeg učešća i rezultata na sličnim festivalima, objasnio je Boškov i dodao da uz prijavu svi zainteresovani moraju poslati fotografije i demo snimke najmanje tri autorske pesme ako ih poseduju.
– Prvi festival sastojaće se od dve tematske večeri, prve na kojoj će se publici predstaviti demo bendovi, što će se izuzetno dopasti ljubiteljima tvrdog i alternativnog zvuka svojstvenog kvalitetnim svirkama kojih, nažalost, nemamo puno prilike da vidimo. Drugo veče će se baviti mladim DJ-evima i modernom muzikom – kaže Boškov.
Festival je nastao usled težnje mladih ljudi, koji su uvideli potrebu za promovisanjem mladih muzičara koji tokom svojih karijera nemaju dovoljno prilike da se predstave širokoj publici u punom sjaju.
– Zato ovaj festival ima dvostruki karakter: da ukaže sredini na visoki potencijal mladih i da pruži svojevrsnu polaznu tačku u karijerama izvođača – istakao je Boškov.
Kako tvrde organizatori, „Plugin” festival je osmišljen kao putujući festival koji bi se održavao na različitim mestima i koji bi se svake godine selio na druge lokacije kako bi ravnomerno pružio šansu svim mladim stvaraocima, kako u gradovima, tako i u manjim mestima.

Takmičarski duh
Konkurs za učešće na „Plugin” festivalu otvoren je do 20. aprila. Više informacija, kao i prijave na konkurs mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala – www.pluginfest.org. Rezultati konkursa biće objavljeni do 30. aprila na sajtu festivala. Osam bendova i osam di-džeja koji prođu kvalifikacije i dobiju mogućnost da se takmiče na festivalu 9. i 10. maja biće naknadno obavešteni o daljem procesu takmičenja.

Izvor:24 sata