Home [konkursi] Svetska banka – Konkurs za pisanje eseja

Svetska banka – Konkurs za pisanje eseja

78
0

 

 Svetska banka poziva sve zainteresirane mlade ljude da učestvuju u godišnjem takmičenju Svetske banke u pisanju sastava (eseja) i da tako razmene svoja iskustva i ideje o borbi protiv korupcije. Najbolji sastav koji opisuju načine na koji korupcija utiče na mlade i kako se boriti protiv nje biće nagrađeni sa 5,000 USD odnosno 1,000 USD.

Proces dostavljanja radova je u potpunosti zasnovan na Internetu, i svi zainteresirani mogu naći odgovarajuće linkove i informacije preko Internet stranice Svetske banke: www.essaycompetition.org

Sastavi koji će osvojiti nagradu na takmičenju  2007. biraće se po svojoj originalnosti, jasnoći i korištenju konkretnih predloga vezanih za temu.

Mladi su slobodni da razvijaju svoje sastave kako god žele da bi postigli veću uverljivost.

Rok za podnošenje sastava je 15. mart.

Finalisti će se proglasiti 20. aprila, te će biti pozvani da predstave svoje radove na završnoj ceremoniji dodele nagrada na ABCDE konferenciji koja ce se održati na Bledu, Slovenija, 18. maja 2007. godine.

Godišnei globalno takmičenjeSvjetske banke u pisanju sastava ima nekoliko jednostavnih pravila, među kojima su sledeća: učesnici moraju imati između 18 i 25 godina; svaki učesnik može dostaviti samo jedan sastav; sastavi ne smeju biti duži od 10 strana (maksimalno 4,000 reči, pisane proredom 1.5); sastavi se mogu dostavljati samo putem Interneta (online), na engleskom, francuskom ili španjolskom, i uz svaki sastav mora ići sažetak (maksimalno jedna strana), na osnovu kojega će žiri izvršiti pred-selekciju.