Home [njuz] Gmail bez pozivnice

Gmail bez pozivnice

68
0

 

 Već duže vreme Gmail je jedno od najpopularnijih webmail rešenja i pored činjenice da je za otvaranje korisničkog računa bila potrebna pozivnica. Besplatan je, podržava POP3 i nudi ogroman prostor za mailove. Od juče vam pozivnica više ne treba, Gmail je napokon otvoren za sve.
U sredu, pozivnice za otvaranje Gmail accounta ukinute su za Evropu, Bliski istok i Brazil. Prošle godine to je napravljeno za Japan, Australiju, Novi Zeland, Rusiju i Egipat.

Pozivnice su i dalje potrebne za korisnike u Severnoj Americi, Aziji i većem delu Južne Amerike. ALi iz Google, izjaviljuju da će i te restrikcije biti ukinute u "skorije vrijeme".

U poljednje vreme nije bilo teško dobiti pozivnicu za Gmail account, ali kada je servis tek otvoren, 2004 godine, pozivnice su se prodavale na eBayu za više od 100 dolara. Tada je Google odlučio da poveća broj pozivnica.

Iako tačan broj korisnika Googleovog mail servisa nije poznat, prema procenama reč je o "desetinama miliona". Ipak ovaj servis je još uvijek daleko iza Yahooa i Microsofta koji su uz web korisnike već godinama.