Home [njuz] Exit za Srbiju u Evropskoj uniji

Exit za Srbiju u Evropskoj uniji

41
0

 Organizatori Exit festivala saopštili su da će društvena strana narednog festivala EXIT biće posvećena  daljem uključivanju Srbije u Evropsku uniju. Festival na kome nastupaju Sex Pistols, The Hives, Paul Wller i Nightwish održaće se od 10. do 13. jula 2008. godine. U saopštenju se navodi: ''Uvereni smo da je odlučno kretanje ka Evropskoj uniji siguran put ka boljoj Srbiji. Da bi to bilo moguće neophodno je da se građanima jasno predstavi da taj put podrazumeva niz reformi koje za cilj imaju da državu učine efikasnijom u službi građana.

Građani imaju prava da znaju šta sve procesi uključivanja u Evropsku uniju donose, koje konkretne koristi mogu da očekuju od tih procesa, da li nečega u tim procesima treba da se boje i kako su ti procesi tekli i koji su njihovi rezultati u zemljama koje su tim putem već prošle. Pogotovu onim zemljama koje su nedavno postale članice Evropske unije.

Naša kampanja za bolju Srbiju, za Srbiju punopravnu članicu Evropske unije biće predstavljena kroz kampanju za sam festival, ali i na samom festivalu kroz niz tribina, radionica, projekcija, raznih drugih aktivnosti i kroz poseban prostor unutar festivala koji će biti posvećen Srbiji na putu ka EU. Nadamo se da ćemo kroz našu kampanju podržati sve one organizacije i institucije koje grade Srbiju na tom putu.  EXIT će se pre svega baviti onim aspektima evropskih integracija koje se tiču mladih, obrazovanjem, zapošljavanjem i viznim režimima''.

Ulaznice za EXIT 08 u pretprodaji koštaju 5490 dinara i mogu se naručiti na zvaničnom festivalskom sajtu www.exitfest.org. Cena ulaznica u redovnoj prodaji biće 7790 dinara. Broj ulaznica je ograničen, a s obzirom na veliko interesovanje očekuje se da će ulaznice biti mnogo brže prodate nego inače. Ulaznice za Exit 08 mogu od 11. 2. 2008. da se kupe u Banja Luci, Tuzli, Ljubljani i Skoplju.