Home [konkursi] Aprilski susreti u SKC-u – konkurs za mlade performere – prijava do...

Aprilski susreti u SKC-u – konkurs za mlade performere – prijava do 15. marta 2008. god.

72
0

 Aprilski susreti 2008. će imati veliki broj inostranih gostiju kao što su Kira O’ Rajli (UK), Sekira Torston (Austrija), Džuniper Perlis (SAD), Oret Ašeri (UK), Joni Smouk (Kanada), Oliver Frost (UK), Regis Hertrih (UK) i još mnoge druge.Kao što je i uvek bilo na Aprilskim susretima pomeriće se određene granice i predstaviće i neki segmenti umetničkog delovanja koji kod nas još uvek nisu bili viđeni.
Veliki deo Aprilskih susreta biće posvećen živoj umetnosti (performansima), ali i svim drugim umetničkim disciplinama: muzici, instalacijama, video umetnosti, izložbama, predstavama, stripu, eksperimentalnom plesu…

Konkur za Aprilske susrete 2008.

Takođe tendencija je da se pruži prilika našim mladim umetnicima da pokažu svoje radove i da u komunikaciju sa renomiranim umetnicima dođu do novih saznanja, ali kako i da plasiraju svoje radove u svetu. Zbog toga raspisujemo KONKURS gde mi mladi umetnici dobili mogućnost da učestvuju na jednom od najrenomeranijih festivala na ovom podnevlju (po rečima Muzeja moderne umetnosti u Njujorku). Grupa Corpus Artisticum tom prilikom poziva video umetnike i performere da prijave radove za učešce na tradicionalnim Aprilskim susretima u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Aprilski susreti tradicionalno se održavaju početkom aprila u SKC-u, a poziv se odnosi na učesće u okviru programa V.I.P. Art galerije.

Aplikacija mora biti propraćena radom na DVD-ju ili mini DV-u, uz kratak opis rada (ne vise od 500 reči), CV i stilove iz rada.

Radovi ne mogu biti duzi od 15 minuta.

Performeri se mogu prijaviti sa detaljnim opisom performansa, tehničkim zahtevima i CV (ukoliko imaju prezentaciju na DVD-ju ili fotodokumentaciju prethodnih performansa (teatarski performansi nece biti uzimani u obzir).

Krajnji rok za prijavljivanje je 15. mart.

Prijave treba poslati na adresu: V.I.P.Art Galerija (za Aprilske susrete), Kralja Milana 48, 11000 Beograd.

Dodatna obaveštenja moguće je dobiti elektronskom poštom, na adresu vipartgallery@yahoo.com
Umetnici koji prođu selekciju biće obavesteni krajem marta.

Kratki istorijat Aprilskih susreta
Studentskog kulturnog centra

Prvi Aprilski susreti su se odigrali 1971 kao Festival proširenih medija da bi tokom više od trideset godina, uz povremene prekide, ponovo započeli 2002. i od tada se održavali svake godine. Prvi Aprilski susreti tokom sedamdesetih godina su imali progresivnu karakteristiku i prvi put je domaća scena bila deo svetkse umetničke scene. Festival na kojem su nastupali svetski priznati umetnici je poslužio kao osnova za sve današnje umetnike koji se bave proširenim medijima ili kako se to još može reći novim medijima kao što su: performans, video umetnost, instalacija, digitalna umetnost, mail art… Neki od umetnika koji su nastupali na Aprilskim susretima su: Marina Abramović, Djina Pane, Ana Mendieta, Džozf Bojs, Bil Vajola, Džozef Košut, Frako B… Neizostavljiva je prva krucijalna grupa naših umetnika koji su tih sedamdesetih bili prvi u formiranju onoga što će današnje generacije na ovaj ili onaj način slediti: Marina Abramović, Raša Todosijević, Era Milivojević, Neša Paripović, Zoran Popović, Gera Urkom kao i mnogi drugi. Gotovo enciklopedijskog značaja je i čuvena rečenica Brace Dimitrijevića (rad koji je bio postavljen ispred SKC-a kao ploča): “Ovo može biti mesto od istorijskog značaja” je predvidelo jednu istinu – SKC je postao “Mesto od istorijskog značaja”.

Gabrijel Savić Ra

Kustos V.I.P.Art Galerije,
Galerije Cirkus i Art@Art

Studentski kulturni centar
Kralja Milana 48
11000 Beograd
SKC marketing

Mina Kalezic
Jelena Dakic
011/360-20-36