Home [njuz] GMAT testiranje od sada i u Beogradu

GMAT testiranje od sada i u Beogradu

80
0

 Medjunarodni akademski centar zvanično je postao deo PEARSON® VUE sistema za testiranje. Pearson® VUE napredni kompjuterski sistem za testiranje administrira ispite za IT sertifikate, poput Microsoft, Cisco Systems®, CompTia, IBM i drugih. Trenutno postoji više od četiri hiljade centara u 151 državi na svetu.

 U Međunarodnom akademskom centru će biti moguće polagati neke od ovih IT ispita, ali i GMAT, ispit kojeg duže vreme nije bilo u Beogradu.

GMAT je ispit neophodan za upis postdiplomskih studija menadžmenta (MBA). GMAT je sredstvo za predviđanje akademskih mogućnosti na osnovnim predavanjima za postdiplomske programe iz oblasti menadžmenta. Test je standardizovan i ima za cilj merenje osnovnih verbalnih i matematičkih veština, kao i analitičkog pisanja. Test se može polagati širom sveta više od 50 godina i prolazi kroz neprekidnu evaluaciju, razmatranje i razvoj kako bi se osiguralo da njegovi merni instrumenti budu precizni. Polaže ga više od 180 hiljada ljudi godišnje i koristi ga više od 1500 škola kao prijemni ispit za svojih 1800 programa.

Organizator testa je GMAC (The Graduate Management Admission Council), američka neprofitna organizacija sastavljena od predstavnika vodećih poslovnih škola širom sveta. GMAC služi interesima institucija za obrazovanje u oblasti menadžmenta i studentima kroz širok dijapazon proizvoda, usluga i industrijskih inicijativa. Više o instituciji pročitajte na sajtu www.gmac.com.

Više o sistemu Pearson® VUE pročitajte na sajtu www.pearsonvue.com .

Više o ispitu GMAT možete saznati na sajtu www.mba.com.

Međunarodni akademski centar je nepolitičko udruženje građana koje ima za cilj obezbeđivanje tačnih i nepristrasnih informacija o akreditovanim visokoškolskim institucijama u SAD. Centar promoviše razmenu znanja između Srbije i SAD kroz ponudu preciznih, detaljnih, objektivnih i najsvežijih informacija o obrazovnim mogućnostima u SAD, kao i savetima kvalifikovanih pojedinaca o tome kako najbolje iskoristiti te mogućnosti. Centar je već autorizovani test centar za polaganje TOEFL® iBT. Više o Centru pročitajte na www.iacbg.org.