Home [njuz] Industrijski dizajner iz Srbije u najužem izboru za “Henkel Art Award”

Industrijski dizajner iz Srbije u najužem izboru za “Henkel Art Award”

45
0

 Rad Denisa Bostandžića, mladog industrijskog dizajnera iz Srbije i jednog od učesnika GHOST PROJECT-a, ušao je u najuži izbor za “Henkel Art Award” nagradu koju kompanija Henkel već šest godinu dodeljufe s cilfem prornovisanja umetnika iz regiona centralne i istočne Evrope.

Među pet najboljih, u konkurenciji 140 radova umetnika iz 28 zemalja, izabran je i Denisov rad “E-prase“ -digitalna kasica koja omogućava da se korišćenjem platnih kortica na jednostavan i originalan način novčana sredstva prebacuju na štedni račun.

Ostali finalisti su Oloop Oesign Group iz Slovenije, Hannes Seeberg iz Estonije i Roman Ficek iz Slovačke, a dobiinik nagrade za 2007 godinu je mađarski umetnik Rajmund Doman koji je dizajnirao mini aparat zo pravljenje espresso kafe.

Henkel Art Award nagrada ustanovljena je kao doprinos kompanije Henkel afirmaciji i približavanju radova umetnika iz centralne i istočne Evrope publici iz ostalih evropskih zemalja. Henkel Art Award se naizmenično dodeljuje u tri oblasti moderne umetnosti – slikarstvu, fotografiji i dizajnu. Ove godine nagrada se dodeljuje u oblasti industrijskog dizajna.

Izvor:Infostud