Home [ muviz ] Saopšteni dobitnici Zlatnog Globusa

Saopšteni dobitnici Zlatnog Globusa

37
0

 U noći između nedelje i ponedeljka prema centralnom evropskom vremenu, održana je press konferencija na kojoj su saopšteni dobitnici nagrada Zlatni globus. Britanska drama ''Atonement'', u kojoj glavne uloge tumače Keira Knightley i James McAvoy, osvojila je nagradu za najbolji film.

Daniel Day Lewis je dobio nagradu za film ''Biće krvi'' (There Will Be Blood) dok je britanska glumica Julie Christie dobila nagradu za najbolju glumicu za film ''Away From Her''.

Film ''Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street'' dobio je nagradu za najbolji film u kategoriji mjuzikla ili komedije dok je Johnny Depp dobio nagradu za najboljeg glumca u istoj kategoriji. Francuska glumica Marion Cotillard dobila je nagradu za najbolju glumicu u kategoriji komedija ili mjuzikl  za ulogu u filmu ''La Vie En Rose'' u kome je tumačila Edith Piaf.

Cate Blanchett je nagrađena za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu  ''I'm Not There'' dok je španska zvezda, glumac Javier Bardem, dobio nagradu za sporednu mušku ulogu za film ‘No Country for Old Men’

Film ''No Country for Old Men'' takođe je dobio nagradu za najbolji scenario. ''Ratatouille'' je nagrađen za najbolji animirani film.

Za najbolji film na stranom jeziku proglašeno je ostvarenje "The Diving Bell and the Butterfly", film koji je francusko-američka koprodukcija. Nagradu za najbolju originalnu muziku dobio je Dario Marianelli za film "Atonement" dok je nagrada za najbolju pesmu otišla kompoziciji "Guaranteed" iz filma "Into the Wild" koju je napisao pevač sastava Pearl Jam, Eddie Vedder.

Za najbolju mini seriju pisanu za televiziju proglašeno je ostvarenje ''Longford’, dok je Samantha Morton nagrađena za najbolju žensku sporednu ulogu u ovoj seriji, kao i glumac Jim Broadbent koji je dobio nagradu za najbolju mušku ulogu.

Najbolja TV emisija u kategoriji komedija ili mjuzikl je ''Extras'' dok je  nagrada za najboljeg glumca u istoj kategoriji otišla David Duchovny-ju, za ulogu u seriji ''Californication''.

Najbolja dramska serija je ''Mad Men'', najbolja glumica u drami je Glenn Close, koja je nagradu dobila za ulogu u seriji ''Damages'', dok je Jon Hamm dobio nagradu za najboljeg glumca u seriji ''Mad Men''.

65. svečena ceremonija dodele nagrada Zlatni Globus otkazana je zbog štrajka scenarista u Americi i saveta najvećeg sindikata glumaca da u znak solidarnosti sa scenaristima, koji štrajkuju od 5. novembra prošle godine, ne prisustvuju ceremoniji dodele nagrada.

{YouTubeVideo id=zW_PfE56Cuk}

Izvor:Kontra Magazin