Home [akcija] Student reciklira – planeta profitira! – Greenfield

Student reciklira – planeta profitira! – Greenfield

53
0

Greenfield” je projekat pokrenut s ciljem unapređenja životne sredine kroz odgovorno ponašanje od strane studentske organizacije SEFA sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Ove godine se realizuje po treći put. Cilj nam je da podignemo svest o očuvanju prirode i podstaknemo okruženje da učini isto. Aktivnosti projekta su edukacija studenata o ekologiji, čišćenje divljih deponija, oplemenjivanje prirode i pošumljavanje.

Ovogodišnji koncept projekta podrazumeva akciju sakupljanja smeća na teritoriji Subotice 12.10. i 13.10. i reciklažnu akciju koja će biti realizovana na Ekonomskom fakultetu i u njegovoj okolini u saradnji sa organizacijom „Čepom do osmeha” u periodu od 07.10. do 10.10.

Ceo projekat je takođe podržan od strane kompanije P&G čiji će se zaposleni priključiti našim studentima u Subotici kako bi zajedničkim snagama sakupili što više smeća.

Svi zainteresovani mogu se uključiti u akciju tako što će reciklažni otpad doneti na Ekonomski fakultet, naravno u danima kada traje akcija. Predviđeno vreme je od 10h do 18h od 7. do 10. oktobra. Okupljanje u Subotici je više internog karaktera i tu će učestvovati naši članovi zajedno sa timovima kompanija koje su sponzori projekta(za sada kompanija P&G). Naravno, uvek je pravo vreme za brigu o životnoj sredini pa apelujemo na građane Srbije da kada god su u prilici, makar sopstvenom inicijativom, doprinesu brizi o okolini.

Što se tiče sortiranja, organizovano je svakodnevno odnošenje reciklažnog materijala  sa Ekonomskog fakulteta, a razvrstavanje se vrši na licu mesta zahvaljujući logističkoj podršci organizacije „Čepom do osmeha”. Oni će nam ustupiti kontejnere/kante za razvrstavanje.

Prošlogodišnja akcija održana u Ovčar banji bila veoma upešna, te je u toku nje prikupljeno preko 100 džakova smeća.

Što se tiče edukacije studenata o ekologiji – ona će se vršiti putem kampanje na društvenim mrežama kao i u toku same akcije tokom koje će studentima ali i svim ostalim učesnicima u akciji biti dostupni naši članovi za sva pitanja i savete.

 

Više o studentskoj organizaciji SEFA:

 

„Studenti Ekonomskog fakulteta – SEFA“ je studentska organizacija sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, osnovana 2015. godine.

Moto naše organizacije „Prave stvari na pravi način”, najbolje moguće opisuje njenu misiju i cilj postojanja, a to je da pruži studentima mogućnost da kroz razne vannastavne aktivnosti, unaprede svoja znanja i veštine, sa fokusom na timski duh, humanost, efikasnost, kolegijalnost, kao i na zajedništvo među studentima i studentskim organizacijama.