Home [konkursi] Širenje mreže Mejkers labova za srednje škole u Srbiji: Novi konkurs za...

Širenje mreže Mejkers labova za srednje škole u Srbiji: Novi konkurs za budućnost punu izbora, znanja i inovacija

121
0

Izgradnja i razvoj svakog Mejkers laba je zajednički poduhvat Grupe za obrazovanje, školskog kolektiva i privrede. Zajedno se radi na planiranju, izgradnji i opremanju laba, kao i na kreiranju programa koji će se u njemu izvoditi u skladu sa potrebama i ambicijamna svake škole. Da bi proces bio uspešan, potrebni su angažman i posvećenost školskog tima, kao i dobra komunikacija i saradnja sa lokalnom zajednicom. U proces izgradnje i kasnije aktivnosti Mejkers laba može se uključiti onoliko nastavnika koliko je zainteresovano, ali je važno da barem jedan ili dva nastavnika preuzmu ulogu koordinatora Mejkers laba.

Sve zainteresovane srednje škole i gimnazije u Srbiji od danas do 1. oktobra mogu da se prijave i ukoliko ispunjavaju uslove, dobiju svoj Mejkers lab i njegove inovativne programe. Broj škola koje će biti odabrane na konkursu nije ograničen. Biće kontaktirane one škole koje ispunjavaju kriterijume za otvaranje Mejkers laba a izgradnja i otvaranje Mejkers labova biće planirana i realizovana u narednim godinama u skladu sa dinamikom i kapacitetom Grupe za obrazovanje.

Sve informacije o načinu prijave možete videti OVDE.

Svet se brzo menja. Svaka nova godina donosi još inovacija u svetu tehnologije, privrede, nauke, a mladi su željni inovacija, igre i kreative u obrazovnim programima i učenju. Time vođeni predstavnici Grupe za obrazovanje, nakon otvaranja 26 Mejkers labova u 2024. godini, nastavljaju svoju misiju za unapređenje obrazovanja i u 2025. godini.