Home [akcija] Zečja posla – Buka u tišini

Zečja posla – Buka u tišini

180
0

U subotu 1. juna, dan pred izbore i usred izborne tišine, Organizovana grupa SviĆe organizuje veliko aktivističko okupljanje u Parku Tašmajdan, u Beogradu, pod nazivom “Zečija posla – Buka u tišini”.

Od 15h pa sve do ponoći sve posetioce čeka aktivistički sadržaj za sve generacije, kao i bogat muzički program. Zabavno-edukativni program počinje u 15 časova, a od 18 časova počinje koncertni program uz DJ nastupe: SevdahBABY, Kilo Kilo Banda, Tribute bend Rage Against Machine, Šajzerbiterlemon, legendarni DJ Shoxy kojeg se mnogi sećaju sa protestnog kamiona 90-ih i mnogi drugi + specijalni gost iznenađenja – trenutno najpopularniji pevač narodne muzike u aktivističkim krugovima.

Čekaju vas i četiri zone sadržaja: Zečija posla, Dečija posla, Pseća posla i Čil zona (bez posla). Građani i građanke će imati prilike da se informišu o Organizovanoj grupi SviĆe, koja se raširila po celoj Srbiji, da podrže razvoj mreže i da joj se pridruže. Biće prezentovan i novi aktivistički brend Zečija posla, a za one kojima je sport na prvom mestu, biće organizovane i sportske discipline, kao i prenos finala Lige šampiona uživo.

Događajem “Zečija posla”, simbolično dan pred izbore, stavljamo do znanja političarima, donosiocima odluka i institucijama da ne pristajemo na krađu, ne pristajemo na apatičnost i apolitičnost, ne pristajemo na nepravdu, gaženje ljudskih i građanskih prava, ne pristajemo na strah i ucene.

Poručujemo našim sugrađanima da nisu sami, da mladi u Srbiji brinu o našoj zemlji, da nije istina da se plašimo i da ne stojimo jedni uz druge. Jasno i glasno ostavljamo poruku da ne želimo da odemo iz ove zemlje, ali i da ne pristajemo da živimo u njoj sve dok oni koji odlučuju o nama – ne shvate da su građani i građanke ti koji imaju moć.

Dođite u park Tašmajdan 1. juna da zajedno, mladalački i kreativno pokažemo da su građanska neposlušnost i politička odgovornost mnogo snažnije od pretnji, laži, krađa i manipulacija. Dođite da zajedno pričamo o politici, slušamo dobru muziku, družimo se i planiramo našu budućnost.

Šta je SviĆe?

SviĆe je organizovana grupa mladih ljudi koji od maja 2023. godine organizuju različite kreativne akcije građanske neposlušnosti.

Od trenutka kada smo se sastali, sproveli smo više desetina akcija, ali one najzapaženije su svakako blokade u Beogradu nakon izbornih neregularnosti od sedam i 24 sata, kao i masovna akcija širom Srbije “Birački spisak vam je kao kupus” kada su zečevi istovarili kupus ispred opštinskih i gradskih uprava.

Vidimo se u Parku Tašmajdan 1. juna!