Home [ volontiranje ] Počele prijave za program plaćene prakse u kompaniji Nelt

Počele prijave za program plaćene prakse u kompaniji Nelt

149
0

Prijave za ovogodišnji stipendijski program za talente kompanije Nelt, Dobar start, su počele i trajaće do 20. juna. Dobar start je Neltov program plaćene prakse pokrenut pre devet godina, osmišljen da studentima završnih godina, diplomcima, apsolventima i studentima master studija pruži priliku da svoju profesionalnu karijeru i razvoj poslovnih veština započnu u jednom od sektora vodeće kompanije u domenu distribucije i logistike u regionu: strategije, prodaje, IT-a, finansija i logistike, a od ove godine i u okviru sektora farmacije i ljudskih resursa.

Otvoreno je ukupno 25 pozicija za praksu. Polaznici, kroz brojne radionice, obuke, treninge, projekte i praktičan rad sa mentorima i njihovu podršku, dobijaju sveobuhvatan uvid u funkcionisanje svog sektora, ali i svih delova jednog velikog sistema, dok stiču profesionalna znanja, radne veštine i praktična iskustva iz konkretnih oblasti koja će im biti od velike pomoći u daljoj karijeri.

„Cilj nam je da damo podršku mladim ljudima na startu njihove karijere, i pružimo im priliku da svoje prve profesionalne korake naprave u kompaniji koja već 30 godina uspešno posluje na brojnim tržištima. Tokom devet  godina, sjajni studenti su prošli kroz ovaj sveobuhvatni i veoma pažljivo osmišljen program. U Neltu su sticali značajno praktično iskustvo, specifične veštine i pred našim očima se razvijali u moderne lidere, otvorenih umova i spremne da daju sve od sebe kako bi kroz kontinuiranu edukaciju, napredovali. Oko 95 odsto polaznika programa je ostalo da radi u Neltu nakon završene prakse i na to smo veoma ponosni. To pokazuje i njihovu i našu posvećenost, motivisanost i predanost da se razvijaju i pripreme za sve ono što dalje dolazi. Radujemo se novoj generaciji polaznika, svežoj energiji koju će doneti i spremni smo da im pokažemo šta sve mogu postići i postati“, kaže Marija Ilić, supervizorka za privlačenje i selekciju kadrova kompanije Nelt.

Program traje šest meseci, uz radnu nedelju od 20 sati. Između ostalog, polaznici dobijaju finansijsku nadoknadu za svoj rad, uz mogućnost rada od kuće i fleksibilnog radnog vremena i organizovan prevoz iz Beograda i Novog Sada.

Proces selekcije ima nekoliko faza. Prvi krug je prijava na konkurs putem sajta Dobar start. Uz slanje biografije, polaznici se pozivaju na online testiranje, test ličnosti i test motivacije. Kandidati koji su prošli u drugi krug pozivaju se na intervju sa HR-om, dok ih u trećem čeka učešće u grupnoj vežbi, zajedno sa drugim kandidatima, što služi kao dodatni uvid u veštine i kompetencije. Finalni, četvrti, korak u procesu selekcije je dubinski intervju na kom kandidati upoznaju svog potencijalnog mentora i dobijaju više informacija o budućem timu, planu prakse i svog razvoja.

Dobar start je odličan prvi korak ka ispunjenju cilja za sve one koji žele da rade u modernom i uspešnom sistemu, u okruženju koje je motivišuće, sa kolegama koji ih svakodnevno inspirišu da budu najbolja verzija sebe u svakom smislu! Osim što je program sjajna baza za dalji razvoj karijere, ovo je ujedno i prilika da studenti svoje formalno obrazovanje i teoriju primene u praksi, uče od vrhunskih profesionalaca i osete uzbuđenje rada u velikom sistemu. Od ove godine, program Dobar start biće dostupan i na tržištu Bosne i Hercegovine u sektorima prodaje, finansija i logistike.