Home [konkursi] Konkurs za najbolju fotografiju o zdravstvenom sistemu

Konkurs za najbolju fotografiju o zdravstvenom sistemu

47
0

 Evropska ministarska konferencija o zdravstvenim sistemima Regionalnog biroa za Evropu Svetske zdravstvene organizacije pod nazivom „Zdravstveni sistemi, zdravlje i blagostanje" održaće se u junu mesecu 2008. godine u Talinu u Estoniji.Za ovu konferenciju se pripremaju brojni dokumenti

 sa dokazima i rezultatima istraživanja o delotvornim pristupima i strategijama za razvoj zdravstvenih sistema. Među njima će biti i Povelja o zdravstvenim sistemima usmerena na pokazivanje i dokazivanje centralne uloge zdravstvenih sistema u „proizvodnji" zdravlja i njihovom doprinosu ekonomskom rastu i razvoju, te samim tim i društvenom blagostanju.

Ovim povodom otvoreno je i takmičenje za najbolju fotografiju o zdravstvenim sistemima u Evropskom regionu SZO. Pozivaju se svi, kako amateri, tako i profesionalni fotografi da pošalju svoje fotografije koje su u skladu sa osnovnim konceptom ove Ministarske konferencije – dinamičnim odnosom između zdravstvenih sistema, zdravlja i blagostanja. Imajući ovo u vidu, fotografi mogu da ilustruju jedan ili više aspekata zdravstvenih sistema kao što su zdravstvene usluge, ljudi u zdravstvenom sistemu, tehnologije, zdravstvene informacije, finansiranje, regulativa, upravljanje ili međusektorska saradnja.

Fotografije se šalju elektronski od 1. decembra 2007. godine do 31. marta 2008. godine. Sve informacije o ovom konkursu se mogu naći na veb adresi: www.euro.who.int/healthsystems2008/photo. Treba obratiti pažnju na stroge uslove konkursa i tehničke specifikacije fotografija.

Izbor najbolje tri fotografije (prva, druga i treća nagrada, kao i specijalne pohvale) će biti obavljen u aprilu i maju 2008. godine i zasnivaće se na njihovoj povezanosti sa temom konferencije, snazi poruke, kreativnosti, tehničkom kvalitetu i primerenosti međunarodnom auditorijumu.

Ministartsvo zdravlja Republike Srbije poziva amatere i profesionalne fotografe da učestvuju na ovom evropskom konkursu sa svojim doživljajem zdravstvenog sistema.