Home [treninzi] Oslobodi snagu aktivizma u sebi – prijavi se na Crtinu Školu aktivizma...

Oslobodi snagu aktivizma u sebi – prijavi se na Crtinu Školu aktivizma 2024.

151
0

Crta poziva aktiviste civilnog društva koji svoje aktivnosti usmeravaju na rešavanje lokalnih problema sa fokusom na zaštitu javnog interesa, borbu protiv korupcije, zahtevanje veće odgovornost lokalnih institucija i transparentnost u donošenju odluka, da se prijave na Crtinu Školu aktivizma 2024. 

Učesnike očekuje dinamičan i zanimljiv program organizovan u tri vikend modula u periodu od 22.3.2024. do 28.4.2024. godine. Moduli se realizuju uživo, a pored rada na samim modulima učesnici će raditi i na dodatnim zadacima između modula sa ciljem da bolje odrede i definišu inicijativu kojom se bave.  

Znanja i veštine sticane na Školi aktivizma 2024. učesnici će tokom rada oblikovati u strategiju za zagovaračku kampanju koju mogu odmah da koriste. Učesnici će takođe obrađivati metode i alate za efikasnu komunikaciju, mobilizaciju zajednice, volonterski menadžment i fandrejzing. Aktivisti će imati priliku i da se  upoznaju sa institucionalnim mehanizmima za rešavanje određenih društvenih problema i praktičnim savetima kako da ih koriste.

Više detalja o konkursu možete pročitati u nastavku.

Prijavite se popunjavanjem formulara najkasnije do ponoći 12.3.2024. godine, da zajedno pokažemo snagu aktivizma i da građani imaju moć da naprave promenu u svojim zajednicama.

*Škola aktivizma se realizuje u okviru projekta “Snaga aktivizma”, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Trag fondacija i partnerske organizacije CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), Feministički kulturni centar BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija (SĆF) i Srpski filantropski forum (SFF).