Home [njuz] Fondacija 1% nagradila najuspešnije mlade naučnike Srbije!

Fondacija 1% nagradila najuspešnije mlade naučnike Srbije!

352
0

Fondacija 1% nagradila je 120 najuspešnijih mladih osnovaca i srednjoškolaca iz Srbije koji su tokom 2023. godine osvojili čak 194 medalje na međunarodnim naučnim olimpijadama i međunarodnim naučno-istraživačkim takmičenjima u prirodnim i društvenim naukama.

Podržavajući mlade nade Srbije – naučnike, istraživače, inovatore i umetnike, Fondacija 1% sprovodi godišnju dodelu nagrada u vidu donacija kao podstrek i podršku daljem radu i edukaciji. Ovogodišnja dodela nagrada održana je u utorak, 30. januara, na posebnoj svečanosti gde su predstavljeni svi mladi talenti i njihovi uspesi ostvareni tokom prethodne godine.

Iza Fondacije 1% je pet godina rada, truda i posvećenosti, tokom kojih je realizovano 45 projekata i podržano preko 500 uspešnih, mladih pojedinaca. “Princip 1%” osmišljen je tako da animira pojedince i kompanije da doniraju barem 1% svog vremena, znanja ili novca i da na taj način podrže mlade talentovana ljude i kreiraju bolje i podsticajnije okruženje.

Fondacija 1% posluje isključivo na volonterskoj bazi, zahvaljujući entuzijazmu čitavog tima mladih ljudi koji su pokrenuli ovu inicijativu, uz stalnu podršku prijatelja, saradnika i donatora, koji sa njima dele iste vrednosti. Tako je i ovaj projekat podržan i realizovan uz pomoć brojnih kompanija, s posebnim zahvalama kompaniji DP Lux group, generalnom pokrovitelju projekta, i Fondaciji Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), suorganizatoru svečanosti dodele nagrada.