Home [akcija] Priručnik za rad sa mladima „Mentalno zdravlje, socijalna dobrobit i zdrave navike...

Priručnik za rad sa mladima „Mentalno zdravlje, socijalna dobrobit i zdrave navike mladih“

266
0

Priručnik za rad sa mladima „Mentalno zdravlje, socijalna dobrobit i zdrave navike mladih“ , je finalni produkt projekta koji je PIN tim realizovao u prethodnoj godini uz podršku UNFPA Srbija.

Primarna svrha Priručnika jeste podrška svima koji u svoj rad s mladima žele da uključe ili već uključuju teme mentalnog zdravlja, socijalne dobrobiti i zdravih životnih navika. Priručnik ima za cilj jačanje programa psihosocijalne podrške za mlade i inicijalno je namenjen koordinatorima kancelarija za mlade i omladinskim radnicima u cilju promovisanja i zaštite mentalnog, fizičkog i socijalnog blagostanja i zdravlja mladih. Ipak, Priručnik je kreiran tako da može predstavljati značajan resurs za sve one koji direktno rade s mladima.

Naposletku, Priručnik predstavlja pomoćno sredstvo koje je tu da podrži, podstakne i unapredi rad s mladima na pomenute teme, pruži osnov za sticanje znanja i osmišljavanje i sprovođenje aktivnosti s mladima. U njegovom nastanku su učestvovale i same mlade osobe kroz proces kokreiranja tako što su doprinele odabiru glavnih podtema i formi aktivnosti uključenih u Priručnik.

Priručnik možete skinuti OVDE.