Home [konkursi] Otvoren konkurs za desetu generaciju Evropske škole debate

Otvoren konkurs za desetu generaciju Evropske škole debate

53
0

Slavimo mali jubilej i biramo desetu generaciju polaznika „Evropske škole debate”.  EU info mreža i Otvorena komunikacija te pozivaju da se prijaviš i pridružiš grupi od preko 900 mladih debatera koji su već pohađali ovaj program i iz njega poneli najbolja iskustva i stekli nove veštine.

Izabrani kandidati će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci i studenti sa teritorije Srbije.

Tri grupe polaznika u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pohađaće ukupno dvanaest radionica, od novembra 2023. do marta 2024. Radionice će se održavati uživo i onlajn jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata.

Predavanja će voditi iskusni treneri debatnih veština koji su osvajali nagrade na debatnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

Nakon radionica, polaznici će imati prilike da učestvuju u  javnim debatama širom Srbije.

Konkurs je otvoren do nedelje, 15. oktobra 2023. godine. Prijave se vrše isključivo putem online formulara koji možete pronaći OVDE.

Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera vršiće izbor novih kandidata Evropske škole debate.

Molimo sve zainteresovane da odgovorima u upitniku pokažu svoju motivaciju za učešće.

Svi podaci koji budu uneti u formular biće korišćeni samo i isključivo za potrebe konkursa i neće biti deljeni sa trećim licima.

Ukoliko imate bilo koje pitanje pišite nam na: info@euinfo.rs.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju EU info mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih devet godina pohađalo više od 900 srednjoškolaca i studenata iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano blizu 40 javnih debata.