Home [konkursi] MINI GRANTOVI ZA INOVATIVNE IDEJE U KULTURNIM I KREATIVNIM SEKTORIMA

MINI GRANTOVI ZA INOVATIVNE IDEJE U KULTURNIM I KREATIVNIM SEKTORIMA

601
0

Projekat Collab 4 HY Sust CCI usmeren je na identifikaciju i adresiranje potreba kulturnih i kreativnih organizacija na Balkanu.

Podršku će dobiti 15 evropskih kulturnih i kreativnih organizacija koje imaju inovativne ideje.  Fokus je na idejama koje promovišu vidljivost kulture i podstiču kreiranje novih pristupa publici.  Takođe, projekat će podržati i inicijative koje pomažu kulturnim i kreativnim sektorima da postanu održivi kroz korišćenje tehnologije i digitalnih dostignuća, kao i one koje donose pozitivne društvene promene.

Prihvataju se prijave za projekte u početnoj fazi ideje, kao i oni koji se već nalaze u fazi implementacije ili prototipa.

Kome je namenjeno?

Ohrabrujemo širok spektar organizacija da dostave svoje projekte. To obuhvata kulturne institucije, neprofitne organizacije, startape, akademske institucije, udruženja i druge entitete koji se bave spojem kulture, nauke i tehnologije. Čvrsto verujemo da saradnja između pojedinaca i organizacija različitih perspektiva i resursa ima potencijal da generiše značajne i revolucionarne projekte sa ciljem neophodnih društvenih promena.

Prihvatljiv je jedan projektni predlog po organizaciji.

Prijavite se za jednu od tema poziva.

Tema 1: Publika i hibridni pristupi

Imate inovativnu ideju kako da angažujete svoju publiku kroz hibridni pristup u oblasti savremene umetnosti, performansa, kulturnog nasleđa ili drugim oblastima koji pripadaju kreativnim sektorima? Vas tražimo! Collab 4 HySust podržava inicijative koje će podstaći učešće publike, poboljšati monitoring publike, promovisati inkluzivnost u procesima saradnje i međusektorsku saradnju.

Tema 2: Održivost u procesima umetničko-naučnih saradnji

Radite ili želite da radite na promovisanju održive saradnje između kulture i drugih industrija?  Želite da istražite proces saradnje koji se bave ekološkim pitanjima, rodnom ravnopravnošću i inkluzivnim praksama? Collab 4 HySust traži inicijative koje imaju za cilj stvaranje održivih promena i podsticanje inovacija unutar umetničke i kulturne ponude. Čvrsto verujemo da kroz kreativne koalizije umetnosti i nauka, kultura ima potencijal da adresira aktuelna društvena pitanja.

Rok za aplikaciju je 30.9. 2023. godine. Više informacija možete pronaći na sajtu Nove Iskre.

Ukoliko želite više da saznate o projektu, pridružite nam se 1. septembra u Plovdivu (Bugarska) ili online i prisustvujte lansiranju ovog međunarodnog projekta.

Zauzmite svoje mesto registracijom do 21.8. na ovom linku.

Više informacija možete dobiti na office@novaiskra.com