Home [konkursi] Konkurs „Zajednici zajedno“

Konkurs „Zajednici zajedno“

213
0

U želji da podstiče ono što je najvažnije za jedno društvo, kompanija NIS i u 2023. godini pažnju usmerava na podršku razvoju dece i mladih. Program „Zajednici zajedno“ ove godine podržava kreiranje podsticajnog, savremenog okruženja koje će deci, mladima, nastavnicima, kao i naučnom kadru naše zemlje olakšati proces sticanja znanja, veština i razvijanja sposobnosti.

Nastojeći da stekne sveobuhvatniji uvid u prioritete lokalnih zajednica u kojima posluje, kompanija NIS je u saradnji sa lokalnim samoupravama, sprovela anketu o stanju i potrebama u obrazovnim ustanovama na teritoriji 13 gradova i opština obuhvaćenih programom „Zajednici zajedno“. Lokalne samouprave su obrazovanje identifikovale kao oblast koja je na vrhu prioriteta za ulaganje i iskazale potrebu za unapređenje uslova za rad osnovnih i srednjih škola.

Uzimajući u obzir rezultate ankete, kao i napore države da se unaprede uslovi  obrazovanja koji podstiču ostanak mladih u Srbiji, što je ujedno definisano i novom Strategijom za razvoj obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine, nacionalni prioritet Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i mišljenje stručne javnosti koja takođe smatra da je neophodno konstantno ulagati u mlade ljude i njihovo obrazovanje, kompanija NIS je odlučila da u okviru programskog ciklusa „Zajednici zajedno 2023“ sredstva u iznosu od 144,5 miliona dinara usmeri upravo u oblast nauke i obrazovanja.

Kako bi doprinela osnaživanju obrazovnog statusa dece i mladih, Kompanija će navedena sredstva usmeriti u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola, kao i unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova u gradovima i opštinama obuhvaćenih Programom.

Više info na sledećem linku.