Home [akcija] Festival “Dođi na Amfi”

Festival “Dođi na Amfi”

133
0

Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) po dvanaesti put organizuje festival hip hop kulture „Dođi na Amfi“ na amfiteatru na Nišavi 21. i 22. jula. Dođi na Amfi je nastao iz ideje da omogući mladim, talentovanim ljudima da nastupaju pred publikom, da mladi mogu da se takmiče u različitim disciplinama i pokažu svoj talenat, da promoviše hip hop kulturu, da Niš dobije drugačije kulturne sadržaje koji su pritom svima dostupni i besplatni, i da promoviše pozitivne društvene vrednosti.

Program ovogodišnjeg festivala će obuhvatiti graffiti showcase, nastupe mladih neafirmisanih izvodjača, plesne nastupe, takmičenje u basketu 1 na 1 i glavni muzički program. Festival će pored domaćih izvodjača i umetnika ugostiti i brojne mlade umetnike iz regiona i inostranstva koji će predstavljati različite elemente hip-hop kulture.

Glavni motiv ovogodišnjeg izdanja “Dođi na Amfi” je obeležavanje pola veka Hip-Hop culture.

U okviru glavnog muzičkog programa nastupaće sledeća imena hip-hop scene CORVO (Portugal), DRIP DEALERS (Italija), DJ Bokey, DJ Costa, Kendi & Aristokrat Music Showcase, Who See (Crna Gora), BCREW, Smoke Mardeljano i Marchelo & Band. Na festivalu će nastupati i mladi niški reperi Braga i Paranoja & Auslender.

Ove godine će takmičenje “Ulični basket 1 na 1” biti organizovano druge festivalske večeri, 22. Jula. Takmičar koji osvoji prvo mesto dobiće novčanu nagradu u iznosu od po 15.000,00 dinara.

Festival hip hop kulture „Dođi na Amfi – Vol.12“ ove godine realizuje se u okviru međunarodnog projekta Urban Connection, koji je podržan kroz program Evropske Unije, “Kreativna Evropa”, a pokrovitelj festivala je Grad Niš.

Za sve detalje i više informacija o glavnom i pratećem programu pratite društvene mreže Dodji na Amfi festivala i organizacije KOM 018:

www.facebook.com/dodjinaamfi

https://www.instagram.com/dodji_na_amfi/