Home [njuz] Dodeljena sredstva iz Akcionog plana za mlade

Dodeljena sredstva iz Akcionog plana za mlade

46
0

 Vojvođanski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić potpisao je juče sa predstavnicima omladinskih i nevladinih organizacija ugovore o realizaciji projekata iz Akcionog plana politike za mlade u Vojvodini. Sredstva na ovogodišnjem konkursu Sekretarijata za sport i omladinu dobilo je 66 organizacija iz Vojvodine, u ukupnom iznosu od 10,5 miliona dinara.

Konkurs za realizaciju Akcionog plana politike za mlade u Vojvodini raspisan je ove godine po treći put uzastopno, a na konkurs su ukupno stigla 134 projektna predloga.

Skupština Vojvodine usvojila je 2005. godine Akcioni plan politike za mlade u Vojvodini, kroz koji se podržavaju projekti omladinskih i nevladinih organizacija značajni za popravljanje položaja mladih u Vojvodini.

Oblasti u kojima se finansiraju projekti jesu obrazovanje, zapošljavanje i zdravlje mladih, kultura i slobodno vreme, aktivno uključivanje mladih u društvo, izgradnja civilnog društva, volonterizam, mobilnost i informisanje mladih, ekologija i održivi razvoj i socijalna politika prema mladima.

Dulić je najavio da će i sledeće godine biti izdvojena značajna sredstva za realizaciju Akcionog plana, ocenjujući da je veoma važno da i lokalne samouprave shvate značaj tog dokumenta i da mlade uključe u razvoj svojih sredina.

Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport izrazio je uverenje da će vojvođanski akcioni plan politike za mlade doprineti bržem usvajanju nacionalnog akcionog plana u Srbiji.

Izvor: Danas