Home [akcija] Poziv za regionalni online kurs kreativnog pisanja “Epifanija”

Poziv za regionalni online kurs kreativnog pisanja “Epifanija”

131
0
White Clean Story Desktop Wallpaper - 1

Univerzum priče rađa se u velikom prasku izazvanom kada se dobra ideja sretne sa željom i maštom. Tada nastaju vreme i prostor u kome autor kao vrhovni arhitekta stvara svet u kojem će svoje junake otisnuti na neočekivano i izazovno putovanje do samog središta sopstva i suočiti ih sa njihovim (a često i svojim) najdubljim željama i strahovima.
Kurs “Epifanija” namenjen je svima koji se profesionalno ili iz hobija bave pisanjem i žele da dodatno razviju i osnaže svoj kreativni potencijal, kao i onima bez iskustva, ali sa snažnom motivacijom da ovladaju veštinom kreativnog pisanja. Kurs je zasnovan na kontinuiranom radu polaznika sa mentorom, sa ciljem da se svakom polazniku kursa pomogne da otkrije i aktivira svoje kreativne kapacitete i nauči kako da ih koristi u pisanju.
“Epifanija” je u osnovi zasnovana na idejama mitske strukture Džozefa Kembela i Kristofera Voglera, nadograđenim “Filozofijom kompozicije” Edgara Alana Poa i radovima Umberta Eka, Meri Šeli, Safona i drugih autora. Kurs se sastoji od praktičnog rada na osam kreativnih zadataka, tokom kojeg polaznici uz podršku mentora usvajaju konkretna i primenjiva znanja koja će im koristiti u daljem samostalnom radu, bez obzira kojom se formom pisanja bave. Ciljevi kursa su da se kod polaznika razvije motivacija i samodisciplina, a naročito da se podstiče inovativno razmišljanje radi iznalaženja originalnih rešenja na postavljene zadatke.
Prijave se mogu slati na e-mail adresu ksinergija@gmali.com, sa naznakom „za kurs Epifanija“, do 25. januara 2023. godine.
Kurs kreativnog pisanja “Epifanija” organizuje se u okviru programa Kreativna sinergija i pod vođstvom Milana Jokića, pisca, scenariste i dugogodišnjeg predavača kreativnog pisanja.