Home [njuz] Projekat Brand New Engineers

Projekat Brand New Engineers

549
0

Pozivamo buduće inženjere da nam se pridruže na projektu Brand New Engineers — Od integrala do inženjera, koji organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Beograd (EESTEC LC Belgrade). Projekat ove godine proslavlja svoj trinaesti rođendan.

Ideja projekta Brand New Engineers jeste da upozna studente sa aktuelnim dostignućima i dešavanjima u svetu inženjerstva. Takođe, da približi studentima, kroz realne zadatke, današnje potrebe kompanija i na taj način predstavi kojim sve putevima mogu da nastave karijeru nakon završetka studija.

Ove godine projekat čine sledeći sadržaji:

Konferencija koja će se održavati 28 – 30.11.2022. onlajn, putem Zoom platforme. Sastoji se iz jednočasovnih predavanja na aktuelne teme iz oblasti informacionih tehnologija, automatike, energetike, telekomunikacija, elektronike i mnogih drugih. Predavanja će držati profesori Elektrotehničkog fakulteta i predstavnici kompanija – sponzora projekta.

ABB Robo Challenge  je takmičenje koje će se održati u formi hakatona i sastoji se iz dva kola. Studenti će imati priliku da rade u simulacionom okruženju softvera ABB RobotStudio, sa kojim će ih kroz kratku obuku upoznati profesori Elektrotehničkog fakulteta. Nakon takmičenja, dve do tri ekipe  čija rešenja budu imala najbolje rezultate, stiču priliku da ih implementiraju na pravom ABB industrijskom robotu!

Ove godine ABB Robo Challenge će se održavati 19 – 20.11.2022. na Elektrotehničkom fakultetu. Ekipe za takmičenje će se sastojati od tri do četiri člana, sa mogućnošću individualnih prijava. Za učestvovanje na takmičenju nije potrebno predznanje!

Tenderly Blockchain hackathon – po prvi put u okviru projekta Brand New Engineers biće organizovano i takmičenje na temu Blokčejn tehnologije. Takmičenje će se održavati  03 – 04.12.2022. u formi hakatona. Studenti koji budu učestvovali na ovom hakatonu dobiće priliku da saznaju nešto novo o samoj tehnologiji kao i da se oprobaju u rešavanju realnog zadatka na ovu temu. Za takmičenje nije potrebno prethodno iskustvo međutim, potrebno je poznavanje web3 tehnologije.

Za učestvovanje na projektu potrebno je prijaviti se preko sajta www.brandnewengineers.rs .

Prijave za ABB Robo Challenge su otvorene do 15.11.2022. u 23:59, a za Tenderly Blockchain hackathon do 23.11.2022. u 23:59. Učesnici celokupnog sadržaja biće nagrađeni sertifikatima!

Za sve informacije posetite naš sajt: https://brandnewengineers.rs/

facebook stranicu: https://www.facebook.com/BrandNewEngineers/

instagram stranicu: https://www.instagram.com/brand_new_engineers/

i linkedin stranicu: https://www.linkedin.com/company/brand-new-engineers/