Home [stipendije] Konkurs za stipendije ŽARANA PAPIĆ

Konkurs za stipendije ŽARANA PAPIĆ

193
0

Pozivamo vas da se prijavite za stipendiju „Žarana Papić“!

Ovog septembra navršilo se tačno 20 godina od smrti jugoslovenske aktivistkinje, antropološkinje, sociološkinje, profesorke, (su)osnivačice feminističkih grupa i velike inspiracije za učenje i akciju, Žarane Papić.

Sećanje na nju čuvamo, između ostalog, kroz program stipendija nazvan po njoj, gde njena zaostavština nije upisana samo u ime stipendije. Na tragu Žaraninog rada i političkih principa, stipendije namenjujemo kandidatkinjama zainteresovanim za nastavak visokog obrazovanja u oblastima ženskih studija/studija roda i mirovnih studija, ali i drugih vrsta programa koje jačaju njihov aktivizam. Program je namenjen prvenstveno akademkinjama i aktivistkinjama koje apliciraju za Master studije politikologije – studije roda na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. 

Program stipendija takođe je prvi program koji u potpunosti želimo da finansiramo iz donacija zajednice, što smo delimično i uspele zahvaljujući uspešnoj prošlogodišnjoj kampanji. Ovim putem želimo da decentralizujemo vidove podrške ženskom znanju, a da među zajednicom proširmo diskusiju o dostupnosti obrazovanja i problemima u sticanju progresivnih znanja. 

Prijavite se za stipendije putem mejla office@rwfund.org slanjem formulara koji ćete pronaći na ovom linku.  Uz formular je potrebno poslati i CV.