[ youth.rs ]

Konkurs za stipendije ŽARANA PAPIĆ

Pozivamo vas da se prijavite za stipendiju „Žarana Papić“!

Ovog septembra navršilo se tačno 20 godina od smrti jugoslovenske aktivistkinje, antropološkinje, sociološkinje, profesorke, (su)osnivačice feminističkih grupa i velike inspiracije za učenje i akciju, Žarane Papić.

Sećanje na nju čuvamo, između ostalog, kroz program stipendija nazvan po njoj, gde njena zaostavština nije upisana samo u ime stipendije. Na tragu Žaraninog rada i političkih principa, stipendije namenjujemo kandidatkinjama zainteresovanim za nastavak visokog obrazovanja u oblastima ženskih studija/studija roda i mirovnih studija, ali i drugih vrsta programa koje jačaju njihov aktivizam. Program je namenjen prvenstveno akademkinjama i aktivistkinjama koje apliciraju za Master studije politikologije – studije roda na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. 

Program stipendija takođe je prvi program koji u potpunosti želimo da finansiramo iz donacija zajednice, što smo delimično i uspele zahvaljujući uspešnoj prošlogodišnjoj kampanji. Ovim putem želimo da decentralizujemo vidove podrške ženskom znanju, a da među zajednicom proširmo diskusiju o dostupnosti obrazovanja i problemima u sticanju progresivnih znanja. 

Prijavite se za stipendije putem mejla office@rwfund.org slanjem formulara koji ćete pronaći na ovom linku.  Uz formular je potrebno poslati i CV. 

Exit mobile version