Home [akcija] „Završavam Pravni fakultet, šta dalje?“

„Završavam Pravni fakultet, šta dalje?“

297
0

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu u saradnji sa kompanijom „loop“ organizuje onlajn panel diskusiju

„Završavam Pravni fakultet, šta dalje?“

u petak, 23. septembra 2022. u periodu od 13 do 14:30 časova.

Studenti Pravnog fakulteta imaće priliku da čuju profesionalna iskustva starijih kolega zaposlenih na različitim pozicijama i u različitim oblastima prava i iz prve ruke saznaju koji su zahtevi tih radnih mesta, koje veštine i znanja bi trebalo da steknu tokom studija, na koje načine mogu da se usavršavaju ali i na koje probleme mogu naići gradeći svoju karijeru.  

Svoja iskustva na ovom događaju sa studentima podeliće: 

  • Aleksandra Lazarević, zamenik Državnog pravobranioca
  • Marijana Zejaković, Senior associate u advokatskoj kući Wolf Theiss
  • Dr Ljubinka Kovačević, redovna profesorka za naučnu oblast Radno pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu
  • Igor Vranješ, javni beležnik i član Izvršnog odbora Javnobeležničke komore Srbije

Oko 60 minuta na događaju rezervisano je za govornike, a nakon toga 30 minuta za pitanja studenata.  

Prijavljivanje učešća na događaju je obavezno i vrši se putem LINKA . http://skr.rs/zkNn

Svi zainteresovani koji se prijave dobiće link za praćenje panel diskusije na dan događaja putem elektronske pošte. Događaj će se realizovati putem zum aplikacije.  

Ovaj događaj treći je u nizu planiranih panel diskusija na temu „Završavam fakultet, šta dalje?“ koji će predstaviti studentima različite mogućnosti za nastavak karijere nakon sticanja diplome, a koji će zajednički realizovati Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata i kompanija loop.  

loop je digitalna platorma namenjena pronalasku posla i podršci svakog pojedinca koji se nalazi ili će postati deo tržišta rada. Kroz široku paletu aktuelnih poslova na tržištu, pregleda aktuelnosti, događaja i informacija, ali i radom sa kandidatima kroz usmeravanje, savetovanje i obučavanje u domenu veština zapošljivosti, loop aktivno učestvuje u unapređivanju i razvoju tržišta, kao i u razvoju pojedinačnih korisnika koji postanu deo ovog kruga prilika. 

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu obezbeđuje  efikasan sistem podrške studentima u razvoju znanja i veština koje su ključne za unapređenje zapošljivosti i uspešan razvoj karijere. Pored informisanja o mogućnostima dodatnog obrazovanja, o prilikama za praksu i posao i drugim karijernim mogućnostima tokom i nakon studija, Centar studentima nudi psihološko i karijerno savetovanje, obezbeđuje im obuke iz veština neophodnih za uspešno pozicioniranje na tržištu rada. U saradnji sa poslodavcima organizuje različite programe namenjene studentima. Pored program „Završavam fakultet – šta dalje“, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata u saradnji sa privredom realizuje i posete kompanijama, letnje škole, programe BG praksa, Kadar da budem kadar, Karijerno ćaskanje, Zum kafice i mnoge druge.