Home [treninzi] Otvoren poziv za prijave na obuku “#NovaNormalnost – alati za virtuelne...

Otvoren poziv za prijave na obuku “#NovaNormalnost – alati za virtuelne konferencije”

265
0

Da li želiš da virtuelne konferencije i sastanke učiniš moćnijim i interaktivnijim? Da li tačno znaš kako da planiraš i upravljaš onlajn događajima? Da li ti nedostaje fokus i samousmeravanje prilikom učenja na daljinu ili tokom primene hibridnog modela učenja? Da li želiš da otkloniš prepreke u komunikaciji i stidljivost?

Ukoliko je tvoj odgovor “da” na bilo koje od ovih pitanja, onlajn obuka o virtuelnim alatima za uspešne onlajn događaje je za tebe!

Video konferencije mogu biti iscrpljujuće, čak i za veoma aktivne učesnike/ce. Projekat Western Balkans Alumni Association – WBAA „Izgradnja snažnih odnosa na regionalnom nivou – virtuelni alati za stvaranje moćnijih i interaktivnijih virtuelnih konferencija i sastanaka“ i serija onlajn obuka „Nova normalnost – alati za virtuelne konferencije“ imaju za cilj da mladima (18- 35 godina) iz zemalja Zapadnog Balkana (BiH, Crna Gora i Srbija) obezbede savremene alate i veštine o tome kako da organizuju i promovišu uspešne virtuelne događaje.

Onlajn obuke će se sastojati od predavanja, radionica i sesija sa pitanjima i odgovorima i služiće kao vodič za prelazak sa „normalnosti“ na „novu normalnost“ i „post-novu normalnost“ u godini pandemije. Predavanja i radionice zajedno sa adekvatnim pratećim materijalima će pokazatiće usmeriti učesnike/ce kako da kreiraju interaktivne, dinamične, dobro organizovane i posećene onlajn događaje, i na kraju, ali ne manje važno, kako da prevaziđu stidljivost i kako da bolje govore onlajn. Radionice i predavanja će se sastojati iz prezentacija i grupnog rada. Nakon svih modula, učesnici će dobiti e-brošuru sa ključnim tačkama učenja, kao i kontrolne liste zasnovane na slučajevima, a koje će učesnici/ce moći da koriste za buduće onlajn događaje i projekte.

Neke od tema koje će biti obrađene su: kako angažovati učesnike/učenike, kako koristiti e-igre, mape uma, kvizove, kako poboljšati govorne i prezentacijske veštine i kako organizovati i promovisati onlajn događaje.

Ovaj edukativni projekat će sprovoditi visokokvalifikovani profesionalni treneri sa dokazanim iskustvom rada na EU obrazovnim projektima, on-line edukaciji i korporativnoj komunikaciji, MA Marija Stevuljević i doktorandkinja Ivana Jovanović.

#NovaNormalnost je tu – da li si spreman/a da se prilagodiš?

Kako se prijaviti: Molimo te da popuniš ovaj upitnik. Budi brz/a – prednost će imati učesnici/ce koji se među prvima prijave! Maksimalan broj učesnika/ca je 30, a obavezno je prisustvo na svim predavanjima, radionicama i sesijama.

Ko može da se prijavi: Svi članovi/ce WBAA i mladi (18-35 godina) iz zemalja Zapadnog Balkana (BiH, Crna Gora i Srbija). WBAA podstiče mlade iz podzastupljenih grupa da učestvuju.

Radni jezik: srpski

Vreme za prijavu: 10-30. novembar 2021. Prijave se zatvaraju 30. novembra u podne.

Izbor učesnika: 01-05. decembar 2021. Svi prijavljeni će dobiti obaveštenje da li su primljeni ili ne.

Termini obuke: Obuka se sastoji od dva predavanja, dve radionice i jedne interaktivne sesije sa pitanjima i odgovorima u popodnevnim terminima u trajanju do 2 sata. Datumi i termini (popodnevni) su dostupni ispod (i mogu biti podložni promenama):

Članovi/ce WBAA:

Predavanje 01 i radionica 01: 06-07. decembar (ponedeljak-utorak)

Predavanje 02 i radionica 02: 13-14. decembar (ponedeljak-utorak)

Sesija pitanja i odgovora: 16. decembar (četvrtak)

Mladi generalno:

Predavanje 01 i radionica 01: 07-08. decembar (utorak-sreda)

Predavanje 02 i radionica 02: 14-15. decembar (utorak-sreda)

Sesija pitanja i odgovora: 16. decembar (četvrtak)

Mesto obuke: On-line platforma (učesnicima će biti poslat link).

Koordinator projekta: Milan Milenković

Prati WBAA društvene mreže i veb-sajt za više informacija!

Za sva pitanja i/ili više informacija, možeš nas kontaktirati putem mejla wbaaprojects@gmail.com.