Home [konkursi] Konkurs – Najkraće priče

Konkurs – Najkraće priče

62
0

 Izdavačka kuća „Alma” priprema zbornik priča pod nazivom „Najkraće priče 2007”. Na konkurs se šalju do tri neobjavljene priče, ne duže od 30 redova (1800 znakova, pri čemu se i razmak između reči računa kao znak). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja.

Konkurs nema takmičarski karakter – nema pobednika, nagrada i sl. Priče uvršćene u zbornik neće se honorisati. Priče se potpisuju imenom i prezimenom. Poželjno je navesti i osnovne podatke o autoru (datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, e-mail adresa…).

Radovi se šalju na adresu:

„Alma”

Molerova 62-A

11000 Beograd

ili elektronskom poštom na adresu: almabg@sezampro.yu

Konkurs je otvoren od 1. novembra do 15.. decembra 2007. godine. Početkom februara 2008. godine biće objavljen zbornik najlepših ostvarenja pristiglih na konkurs.

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.co.yu. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik s VI konkursa za najkraću kratku priču – „www.приче.co.yu“).