Home [treninzi] Poziv za učesnike/ce treninga u sklopu projekta “From Youth Participation Towards Improved...

Poziv za učesnike/ce treninga u sklopu projekta “From Youth Participation Towards Improved Social Inclusion Policies”

164
0

Somborski edukativni centar uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope poziva omladinske radnike/ce, lidere/liderke i aktiviste/kinje iz Srbije, da učestvuju na projektu “From Youth Participation Towards Improved Social Inclusion Policies”.

U okviru projekta, od 3. do 6. juna 2021. biće održan trening na temu participacije mladih u procesima donošenja odluka, omladinskog rada, kao i na temu evropskih i nacionalnih politika u oblasti socijalne inkluzije. Trening će se održati na Avali, u studentskom odmaralištu „Radojka Lakić“ 

Tokom ovog treninga učesnici/ce će steći znanja na temu politika u oblasti socijalne inkluzije, a na nacionalnom ievropskom nivou, steći će znanja i veštine kada je reč o uključivanju i osnaživanju mladih za veće učešće u procesima kreiranja politika u oblasti socijalne inkluzije. Pored treninga, svi/e učesnici/e imaće zadatak da pripreme i realizuju aktivnosti (javne akcije, radionice i sl.) u svojoj lokalnoj zajednici, na teme koje će obrađivati tokom samog treninga. U toku rada, podršku za to pružaće im mentori, kao i projektni tim.

Praktični deo će se pripremati nakon treninga, a učesnici/e će tokom jula realizovati planirane aktivnosti. Pored toga, nakon treninga učesnici/e će biti u prilici da daju svoj doprinos kreiranju priručnika na temu politika socijalne inkluzije na nacionalnom i evropskom nivou. 

Sve navedene aktivnosti u pozivu biće realizovane u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama. Ukoliko dođe do pomeranja termina treninga iz prethodno navedenih razloga, svi prijavljeni biće o tome blagovremeno obavešteni. 

Poziv za trening otvoren je za učesnike/ce sa teritorije cele Srbije. Za sve učesnike/ce obezbeđeni su smeštaj, hrana, promotivni i radni materijal, kao i refundacija putnih troškova u visini cene povratne autobuske karte.

Prijave se vrše popunjavanjem prijavnog formulara. Popunjen formular potrebno je poslati na e-mail: secprijave@gmail.com, a rok za prijave je 20. maj 2021. Povratnu informaciju o rezultatima apliciranja, prijavljeni/e će dobiti do 25. maja 2021.godine.Prijavni-formularPreuzmi