Politeia Institut – Prijava za trening „Socijalna i ekonomska prava u javnim politikama“

0

Politeia je škola za demokratiju i aktivno građanstvo, koja je do sada okupila blizu 2000 polaznika i polaznica. Po izboru predavača, polaznika i interaktivnoj metodologiji učenja, Politeia je zadržala ugled jednog od najozbiljnijeg obrazovnog programa među organizacijama civilnog društva.

Pozivamo vas da se prijavite za Politeia trening u okviru kojeg ćete steći nova znanja o uključivanju socijalno-ekonomskih prava u kreiranje javnih politika. Program obuke, između ostalog uključuje pitanja kao što su: ljudska prava i javne politike, ključni akteri u zaštiti socijalno-ekonomskih prava, socijalni dijalog na lokalnom nivou, socijalni aspekti lokalnih planova zapošljavanja i lokalnih planova za rodnu ravnopravnost i socijalno-ekonomski razvoj u svetlu evropskih integracija i Agende 2030. Ujedinjenih nacija.

Trening je predviđen za učesnike iz lokalnih sredina (opština i gradova) i to predstavnike organizacija civilnog društva, lokalnih samouprava, preduzeća, lokalnih medija.

Ove godine, trening po prvi put organizujemo u modernom izdanju, putem onlajn platforme. Trening se održava 18. i 19. 02. 2021. Prijave su otvorene do 12.02.2021. Rezultati konkursa biće objavljeni 15.02.2021. godine.

Projekat „Connecting the Dots“ / „Povezujemo tačke“ je finansijski podržan od strane Balkan Trust for Democracy (BTD) i Norveške ambasade u Beogradu.

Previous articleObuka za organizacije koje rade na polju zapošljvanja i preduzetništva mladih
Next articlePoziv za plaćenu praksu studenata Fakulteta dramskih umetnosti