PRIJAVI SE ZA OSNOVNE, MASTER I DOKTORSKE STUDIJE NA CEU

0

Centralnoevropski univerzitet (CEU) raspisao je konkurs za upis na osnovne, master i doktorske studije sa stipendijom za školsku 2021/2022. godinu. Rok za prijavu je 1. februar2021. godine.

Lociran u Beču, CEU okuplja studente iz preko 100 zemalja u dinamičnoj akademskoj zajednici. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške jepreko 82 procenata.

KAKO KONKURISATI?

Ukoliko ste zainteresovani za studije na CEU, svoje interesovanje možete da izrazite popunjavanjem upitnika za osnovne (BA) imaster i doktorske (MAi PhD) studije. Kako biste konkurisali na neki od CEU programa, potrebno je dostaviti:

Za osnovne (BA) studije:

 1. Transkript ocena;
 • Dokaz o položenom testu engleskog;
 • Dodatna prateća dokumenta;

 • Biografiju;
 • Prijavni esej;

 • Motivaciono pismo;

 • Jedno pismo preporuke;
 • Popunjenu onlajn prijavu.

Sa kandiatima koji prođu u narednu fazu selekcije održaće se intervju.

Dokumentaciju treba poslati najkasnije do 1. februara 2021. godine u 23:59.

Za master i doktorske (MA i PhD) studije:

 1. Primer akademskog pisanog rada;
 • Dva pisma preporuke;

 • Transkript ocena;
 • Biografija;
 • Dokaz o položenom testu engleskog;
 • Popunjenu onlajn prijavu.

Za buduće doktorante i master studente koji žele da dobiju neki vid finansijske podrške rok za podnošenje dokumentacije je do 1. februara 2021. godine u 23:59. Za samofinansirajuće master studente rok je 15. mart 2021. godine u 23:59.

Više o prijavi možete pronaći na sledećim linkovima: osnovne (BA) imaster i doktorske (MAi PhD) studije.Za određene CEU master programe nije obezbeđena finansijska pomoć, kao što su: master program globalnih ekonomskih odnosa, poslovne analitike, master program u finansijama i master program za upravljanje tehnologijama i inovacijama.

SAZNAJ VIŠE NA BOŠ-U

Ukoliko želite da saznate više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama,kontaktirajte tim akademskog savetovanja Beogradske otvorene školei zakažite individualne konsultacije, porukom na imejl adresu akademsko.savetovanje@bos.rsili pozivom na broj 063 687 763.

O CENTRALNOEVROPSKOM UNIVERZITETU

Centralnoevropski univerzitet je od svog osnivanja 1991. godine do danas stekao reputaciju prestižnog evropskog i svetskoguniverziteta koji neguje multinacionalno i multikulturalno okruženje.U 2017. godiniCEU je zauzeo 39. mesto na rang listinajboljih svetskih visokoškolskih institucija (Times Higher Education Best Young University Rankings). Prema Qs World University Rankings iz 2019. godine, programi na departmanima kao što su Politika i međunarodne studije, Filozofija, Socijalne politike, Administracija i Poslovna analitika su među prvih 50 u svetu.

Interdisciplinarni pristup kao metod učenja i istraživanja ima centralno mesto naovom univerzitetu upravo zato što pospešuje kritičko razmišljanje i debatu međustudentima i njihovim profesorima. Odnos studenata i profesora je 7:1, što znači da studenti mogu da ostvare dobar kontakt sa profesorima i sarađuju sa njima u toku školske godine.

Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama i u Austriji. Od prošle godine, CEU po prvi put nudi i interdisciplinarne programe za osnovne studije – Kultura, politika i društvo; Filozofija, politika i ekonomija i Kvantitativne društvene nauke. Zamaster i doktorske  studijeCEU nudi čak 57 multidisciplinarnih programa u 15 akademskih oblasti.Više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možete pogledati ovde.

CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u alumni klubovima u preko 68 zemalja. Alumnisti CEU-a često se zapošljavaju na visokim pozicijama u svojim državama, alii međunarodnim organizacijama, pa je tako više od 200 alumnista CEU-a na ministarskim pozicijama, oko 170 ih je zaposleno u nekoj od institucija Evropske unije, isto toliko u Ujedinjenim nacijama, a preko 300 je zaposleno u nekoj od međunarodnih organizacija kao što su Svetska banka, Organizacija za evropsku saradnju i bezbednost (OEBS) i brojnimdrugim.

Previous articleINFOn
Next articleNezaposlenost smanjena zbog „odliva mozgova“, a ne zapošljavanja mladih