Otvorene prijave za učešće na Masterclass programu // NAJKRAĆI DAN 2020

0

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave na program Masterclass predavanja u okviru festivala Najkraći dan 2020.

Najkraći dan je festival kratkometražnog filma, koji se tradicionalno već šest godina zaredom održava 21. decembra, kada se obeležava Svetski dan kratkog filma. Ovogodišnje izdanje festivala održava se u online formatu, pod sloganom Produži Najkraći dan, i pored filmskog programa koji će se celog dana emitovati na Cinesseum platformi- našem prvom online bioskopu, obuhvata i pet Masterclass predavanja koja će biti realizovana za vikend 19. i 20. decembra putem Zoom platforme.

Učesnici Masterclass programa imaće priliku da čuju primere iz iskustva eminentnih stručnjaka u oblasti različitih aspekata produkcije kratkometražnog filma, te da unaprede svoja znanja u ovoj oblasti.

U okviru programa naći će se predavanja iz oblasti: razvoja scenarija i ideje kratkometražnog filma (predavač: Nađa Petrović), finansiranja (predavač: Jovana Karaulić), pripreme i izbora lokacija (predavač: Film in Serbia- Milica Božanić i Tanja Mitić), produkcije i snimanja (predavač: Marija Lero), kao i animiranog kratkometražnog filma (Ana Nedeljković i Nikola Majdak).

Uslov za prijavu na Masterclass jeste iskustvo rada na barem jednom kratkometražnom filmu, bilo da je u pitanju amaterski, studentski ili profesionalni projekat.

Link za prijavu nalazi se na sledećem linku:

https://forms.gle/XTkxmYjxhqCC5HyCA

Dodatne informacije o festivalu, filmskom i Masterclass programu možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook- Najkraći dan / The Shortest Day i Instragram- @najkracidan

Previous articleSprovedeno veliko međunarodno istraživanje o volonterizmu u saradnji organizacija iz Srbije i EU
Next articleRealizovan treći ciklus radnih praksi