Home [akcija] Pokrenut novi omladinski podkast – Pančevox

Pokrenut novi omladinski podkast – Pančevox

77
0

U ponedeljak, 30. novembra, premijerno je prikazana prva epizoda novog pančevačkog omladinskog podkasta Pančevox. U premijernoj emisiji gostovala je dugogodišnja aktivistkinja i jedna od osnivača Sinhro Hub-a Nataša Lenđel.

Podkast su pokrenule Jovana Jankov, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti i Marija Todorović, apsolventkinja Fakulteta političkih nauka i programska urednica Oblakoder magazina.

„Godinama smo primećivale da neki strava ljudi koji stvaraju i rade dosta zanimljive stvari u našem gradu nemaju dovoljno medijskog prostora da ljudima predstave i kažu čime se bave, pa smo tako i došle smo na ideju da pokrenemo pančevački podkast, koji će biti mesto za njih,” navode kreatorke podkasta.

Gošća prve emisije Pančevox-a bila je Nataša Lenđel, dugogodišnja članica, a kasnije i predsednica Kreativnog omladinskog centra za borbu protiv side Kompas i jedna od osnivača Sinhro Hub-a.

Premijernu emisiju možete poslušati na linku: https://www.mixcloud.com/krokodilradio/pan%C4%8Devox-1-nata%C5%A1a-len%C4%91el-30112020/?fbclid=IwAR2J5vqyMfIutI0sxCgZM3w7P6iB3OMuxQQrYXgWL7WZ0AYX5LAhJfloJmQ

Podkast je sniman u studiju Krokodil.

Ovaj projekat finansiran je od strane Ministarstvo Omladine i Sporta Republike Srbije u okviru Šta Nam Teško konkursa, koji realizuju Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa organizacijama: Pokret gorana Vojvodine, Tim42, CeGraD i Empower.