Home [treninzi] Otvoren poziv za onlajn obuke za program Prekvalifikacije za IT

Otvoren poziv za onlajn obuke za program Prekvalifikacije za IT

199
0

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) poziva zaposlena lica širom Srbije da se prijave na novi onlajn program Prekvalifikacije za IT do 30. septembra 2020. godine.

Ovo je nastavak uspešnog Programa u okviru koga je do sada obučeno preko 2000 polaznika i polaznica od 2017. godine. Ovaj program je pokrenut na predlog Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, kojim predsedava predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa Prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IT sektora u Srbiji, odlučeno je da se ovaj Program nastavi i da se kroz njega obezbedi obuka za preko 200 novih junior programera.

Nakon obuka dupliran je procenat zaposlenosti polaznika, kao i prosek početnih zarada onih koji su se zaposlili na IT pozicijama i ona iznosi skoro 70 hiljada dinara.

Program će se ove godine održati onlajn kako bismo omogućili svim polaznicima iz cele Srbije da učestvuju i tako stiču nova znanja i veštine direktno iz svog doma.

Učešće u onlajn programu Prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2020-2021. godine i obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od četiri programska jezika (Java, Python, JavaScript i PHP), kao i 20 časova obuke iz mekih veština i 120 časova prakse.

Kako biste se prijavili za program Prekvalifikacije za IT, potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

– da ste državljanin Republike Srbije;

– da niste mlađi od 18 godina;

– da imate završenu srednju školu;

– da nemate više od ostvarenih 120 ESPB bodova na visokoškolskoj ustanovi na IT smeru i niste trenutno upisani na III ili IV godinu (pod IT smerom se podrazumeva da u programu postoji minimum 20% predmeta iz oblasti računarske tehnike, računarskih nauka, softverskog inženjerstva i informatike);

– da ste trenutno zaposleni;

– da niste radili duže od šest meseci na IT poziciji u bilo kojoj kompaniji;

– da ste spremni da pohađate praksu nakon završene obuke u trajanju od 120 sati.

 

Svi zainteresovani učesnici mogu da se prijave popunjavanjem kratkog prijavnog formulara.

Rok za podnošenje prijava je 30. septembar 2020. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti preko kontakt telefona 011 – 735 7400 ili imejla kontakt@itobuke.rs.