Home [treninzi] ŠKOLA INSTA AKTIVIZMA – NA TAP OD PROMENE

ŠKOLA INSTA AKTIVIZMA – NA TAP OD PROMENE

97
0

Za početak imamo nekoliko pitanja za tebe.

· Da li imaš između 15 i 22 godine?

· Da li si kreativan/a, motivisn/a si i i želiš da utičeš na promene u svojoj zajednici i društvu i pokreneš druge mlade u svom okruženju?

· Da li voliš da provodiš vreme na društvenim mrežama i kreiraš sadržaj?

Ako je odgovor na sva ova pitanja DA, onda je ovo prava škola za tebe! Krovna organizacije mladih Srbije te poziva da se prijaviš za Školu insta aktivizma koju organizujemo u okviru programa Young Media – Media for and with young people, u saradnji sa DW Akademie i uz podršku Nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju.

Zašto baš online Škola insta aktivizma?

Društvene mreže već godinama unazad, kao i u vreme kada je potrebno držati socijalnu distancu, predstavljaju jedno od glavnih sredstava informisanja mladih, ali i perspektivan prostor za aktivizam i pokretanje promena. Upravo zato nam je izuzetno važno da podržimo mlade aktiviste/kinje i kreatore/ke, kao i njihovu energiju koje vidimo kao pokretače promena i obezbedimo im okvir u kome će moći da nauče kako kroz svoje angažovanje na društvenim mrežama i kroz medije započnu promenu u svom okruženju.

Škola omladinskog aktivizma je petonedeljna obuka, u okviru koje će priliku za druženje i učenje dobiti 20 kreativnih mladih osoba od 15 do 22 godina koji su deo udruženja mladih ili za mlade, volonteri ili imaju ideju i inicijativu koju bi želeli da sprovedu u delo. Obuka će trajati od 26.09. do 10.10. dok će radionice biti organizovane vikendom.

U okviru Škole Insta aktivizma imaćeš priliku da naučiš:

· online aktivizamu, zagovaranju i omladinskoj politici;

· Kako da komuniciraš sa medijima;

· Kako da vodiš svoje ili društvene mreže svoje organizacije;

· Kako da vodiš uspešnu onlajn kampanju;

· Kako da koristiš medije i društvene mreže kako bi pokrenuo/la promenu.

Osim što ćeš kroz online radionice i uz primenu kreativnih metoda imati priliku da naučiš kako da svoje ideje realizuješ, u okviru Škole insta aktivizma imaćeš priliku i da se družiš sa sa svojim vršnjacima iz cele Srbije i da sa njima razgovaraš o svojim interesovanjima ali i preprekama sa kojima se kao mlada osoba susrećeš. Takođe, nakon završene škole i po završetku radionica biće ti uručen sertifikat o učešću i stečenim veštinama.

Koji je cilj online Škole insta aktivizma?

Naš cilj je da umrežimo 20 mladih koji su motivisani da budu nosioci promena i mladi lideri u svom okruženju i da im pomognemo i naučimo ih kako da svoje ideje i energiju pretvorite u dela. Želimo da vam ukažemo kome možete da se obratite, na koji način možete kreiranjem sadržaja i kampanjama na društvenim medijima, kao i pravilnom komunikacijom sa medijima da realizujete super ideje, kao što su obnova školskog dvorišta ili organizacija fudbalskog turnira ili kulturnog događaja u vašem gradu ili opštini.

Super! Kako da se prijavim? Za učešće na događaju se možeš prijavni popunjavanjem online formulara.

Prijave traju do 10. septembra 2020. godine.

Još želimo da ti kažemo da je učešće na školi besplatno, a ako imaš još neko pitanje, slobodno piši našoj programskoj asistentkinji Anji Jokić na mejl: anja.jokic@koms.rs ili je pozovi radnim danima od 9 do 17 časova na: +381 69 738 445.

Prijavi se, jer si na tap od promene!