Home [konkursi] Tri konkursa Fondacije za otvoreno društvo

Tri konkursa Fondacije za otvoreno društvo

345
0

Fondacija za otvoreno društvo, Srbija objavila je tri konkursa za podršku projektima.  Rok za podnošenje projekata je 2. mart 2020.

Konkursi su raspisani u okviru programa “Aktivizam građana i demokratizacija”, “Javni integritet i borba protiv korupcije” i “Etničke manjine i inkluzija Roma”.

Kako navode iz Fondacije, ukupan iznos sredstava namenjenih za finansiranje projekata prikupljenih putem konkursa je 1.100.000 USD.

Projekte mogu podneti organizacije i institucije građanskog društva (udruženja građana, neformalne grupe građana, akteri nezavisne kulture i umetnosti, akademske institucije, think-tank organizacije, sindikati, mediji itd.), nacionalni saveti nacionalnih manjina, državni i lokalni organi, institucije i ustanove i sl”, saopšteno je iz Fondacije.

Podnosilac projekta mora biti registrovan ili imati prebivalište u Republici Srbiji.

Prednost će imati projekti koji neposredno i jasno komuniciraju sa građanima, zasnovani su na inovativnim i kreativnim pristupima i metodologijama i horizontalno se povezuju sa drugim akterima građanskog društva.

Tokom trajanja konkursa biće organizovane informativne radionice za zainteresovane učesnike na konkursu i to:

  • februara 2020. u Novom Sadu u Medija centru Vojvodine, Sutjeska 2/ulaz 8/SPENS – 12.00-14.00h;
  • februara 2020. u Nišu u Media & reform centru, Obrenovićeva 38 – 12.00-14.00h;
  • februara 2020. u Beogradu u Medija centru, Terazije 3 – 12.00-14.00h.

Detaljnije informacije o raspisanim konkursima, kao i konkursna dokumentacija dostupna je za preuzimanje na sajtu Fondacije za otvoreno društvo Srbija.