VOLONTIRANJE SA DECOM IZ NEFORMALNIH NASELJA – PROGRAM OBRAZOVANJA

0

“Centar za integraciju mladih” otvara konkurs za volontere i volonterke na poziciji terenskih radnika u okviru Programa obrazovanja. Ukoliko želite da naučite principe terenskog rada i rada u neformalnim naseljima sa decom koja su u riziku da postanu deca uključena u život i/ili rad na ulici i steknete praktično iskustvo uz mentorsku podršku – ovo je program za vas!

Program radi sa predškolcima iz neformalnih naselja na teritoriji beogradske opštine Karaburma i primarno je fokusiran na uključivanje ove dece u obrazovni sistem. U ovom trenutku otvorene su prijave za poziciju terenskog rada koji uključuje:

– Rad u samim naseljima sa decom i porodicama: vođenje dece u obrazovnu ustanovu i nazad, medijacija između ustanove i porodica, motivacija dece i roditelja, usmereni razgovori i podrška roditeljima i slično

– Organizovanje i vođenje na vannastavne aktivnosti (radionice, pozorište, ZOO vrt, igrališta i sl.)

 

Angažman obuhvata 4 sata nedeljno, odnosno dva izlaska na teren. Tereni su svakog radnog dana u 7:20, 11:00 ili 15:00, pri čemu se terenski radnici odlučuju za dva koje im najviše odgovaraju i koji ne moraju biti u istom danu. Teren traje u proseku sat do sat i po vremena. Osim toga obavezno je prisustvo na terenskim sastancima svake druge nedelje.

Poziv je otvoren za sve osobe starije od 16 godina, bez obzira na pol, godine i obrazovni profil. Prethodno znanje i iskustvo nije neophodno. Za sve volontere obezbeđena je stalna mentorska podrška na terenu, obuka u toku prvih mesec dana volontiranja, kao i niz fakultativnih obuka i radionica.

Ugovor o volontiranju potpisuje se na 3 meseca nakon čega je moguće dobiti potvrdu o volontiranju. U toku volontiranja obezbeđene su programske legitimacije i plaćen prevoz – BusPlus (jednokratne kartice ili mesečna za studente ili nezaposlene osobe).

 

Prijave su otvorene do 17. februara, volontiranje počinje od 24. februara.

 

Za sve dodatne informacije pišite na: nemanja.marinovic.ppp@gmail.com

i posetite naš sajt: www.cim.org.rs

Previous articleSaznajte sve o studiranju i stipendijama u inostranstvu 12. februara u Smart Officu u Beogradu
Next articleCall for participation – LEAP Summit 2020