Home [konkursi] Poziv za sudjelovanje u umjetničkom dijelu FemFest-a 2007.

Poziv za sudjelovanje u umjetničkom dijelu FemFest-a 2007.

56
0

Poziv za sudjelovanje u umjetničkom dijelu
FemFest-a (feminističkoga festivala) 2007.
Zagreb, SC, 10.-12. svibnja 2007.
FemFest i u ovogodišnjem izdanju ima potrebu propitati ustaljene predodžbe o umjetnosti i otvoriti mogućnosti za nove i drugačije pristupe u njezinom razumijevanju.

Ove se godine radi toga približavamo konceptu community art-a i naglasak stavljamo na specifične lokalne probleme – probleme zajednice. Community art kao koncept umjetnosti naglašava procesualnost i istraživanje umjesto gotovih rezultata; povezuje umjetnost i svakodnevnicu, nudi umjetnost kao medij i jezik društvene komunikacije, spaja teoriju, aktivizam i umjetnost te dovodi u pitanje »elitističke« predodžbe umjetnosti.

Ovakav pristup umjetnosti zapravo omogućava propitivanje njezine moći i odgovornosti koju ona ima u odnosu na društvo tj. njezinu društvenu ulogu. Uvođenjem se teme zajednice u umjetnost propituje njezino mjesto u zajednici, odnosno njezina sposobnost komunikacije za zajednicu i o zajednici. Umjetnost je, svojim različitim formama i sadržajima, bila i jest sastavni dio feminističke teorije i prakse te jezik i medij kojim se komuniciraju preokupacije feminizma. Upravo je stoga spoj aktivizma i teorije kroz umjetnost onaj trenutak u kojem se feminizam i community art posebno susreću. Točno na taj zanimljivi susret i njegovo propitivanje želimo posebno fokusirati pažnju u ovogodišnjem programu Festivala.

U tom smislu nas prije svega zanimaju radovi vezani za mogućnost komunikacije kroz angažiranu umjetnost, odnosno njezinu sposobnost da ostvari transkulturnu i transgeneracijsku komunikaciju, kao i komunikaciju među različitim društvenim grupama, klasama, (ne)identitetima i sl. Upravo radi svega navedenoga, a uz koncept community art-a, zanimljivi će nam biti i radovi koji će, ukorak s temom ovogodišnjega simpozija FemFesta, propitivati poziciju Slobode u privatnom i javnom.

Radovi mogu biti na različitim jezicima, žanrovima i medijima (glazba, film, vizualne i performativne umjetnosti, multimedija, književnost i druge umjetnosti).

Obrazac prijave se nalazi u prilogu

Prijavu radova, tehničke specifikacije s cjelokupnim troškovnikom treba poslati do 10. travnja 2007. na e-mail adresu femfest_art@yahoo.com.

Više informacija:
www.femfest.net