Home [treninzi] Radionica o kršenjima ljudskih prava u Srbiji za vreme trajanja ratnih sukoba...

Radionica o kršenjima ljudskih prava u Srbiji za vreme trajanja ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije od 1991-2001. godine.

106
0
Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji (YIHR Srbija) poziva mlade istraživačice i istraživače, aktiviste i aktivistkinje, mlade novinare i novinarke i mlade političare i političarke uzrasta od 18 do 35 godina iz svih delova Srbije da se prijave na radionicu u Beogradu o kršenjima ljudskih prava u Srbiji za vreme trajanja ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije od 1991-2001. godine.

Nakon odrađenih obrazovnih radionica u Priboju i Zrenjaninu sredinom novembra, Inicijativa organizuje radionicu u Beogradu pod nazivom „Tajne masovne grobnice u Srbiji“ koja će se održati 21. i 22. decembra u Beogradu.

Radionica Tajne masovne grobnice u Srbiji (21-22. decembar) će obraditi sledeće teme:

  • Masovne grobnice u Srbiji;
  • Masovna grobnica u Batajnici;
  • Pretraga baze Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju;
  • Memorijalizacija kroz umetnost.

Troškove puta, hrane i smeštaja u okviru ovog programa snosi Inicijativa mladih za ljudska prava. Zainteresovani se mogu prijaviti na radionicu popunjavanjem online formulara na ovom linku do 19. decembra do 18 časova. Molimo sve zainteresovane da zbog kratkog roka i ograničenog broja mesta na vreme dostave prijavu.

 

Prijavni formular