Home [ volontiranje ] Angažman fest raspisuje konkurs za volontere!

Angažman fest raspisuje konkurs za volontere!

453
0

Angažman fest, koji se ove godine prvi put održava u Domu omladine Beograda od 13. do 17. novembra, poziva sve zainteresovane starije od 16 godina da se prijave na konkurs za volontere.

Šta je Angažman fest?

Angažman fest predstavlja festival socijalno angažovanog teatra sa mlade pokrenut od strane mladih profesionalaca iz oblasti pozorišta i defektologije, koji su, podstaknuti istraživanjima o kulturnim potrebama mladih i stereotipom da je mladima pozorište nezanimljivo, zadali sebi da pozorište predstave publici kao prostor gde nema tabua i gde može da se izgovori svako pitanje, a ne kao formalni kulturni događaj namenjen isključivo redovnoj pozorišnoj publici ili onima koji se bave aktivizmom. Fokus festivala je na neformalnom obrazovanju, odnosno, preispitivanju svih problema u našem društvu koji se na bilo koji način tiču načina i kvaliteta života mladih.

Ove godine repertoar festivala čine predstave koje se bave temama poput vršnjačkog nasilja, zloupotrebe interneta, nerazumevanja odraslih, poremećajima u ishrani, prvim seksualnim iskustvima – jednom rečju, onim što i previše često čini svakodnevicu mladih ljudi danas.

Program Angažman festa možete pogledati na Facebook i Instagram profilu festivala.

Kome je poziv za volontiranje upućen?

Poziv za volontere upućen je mladim entuzijastima starijim od 16 godinama koji se zanimaju za pozorište, organizaciju festivala, fotografiju i marketing i PR u kulturi. Zainteresovani se mogu pridružiti i pomoći u realizaciji prvog Angažman festa i to u sledećim oblastima:

Protokol

Zaduženja: organizacija tribina, otvaranje i zatvaranje festivala, koordinacija dodatnih programa i rad na info pultu.

Marketing i PR

Zaduženja: pisanje recenzija predstava i intervjuisanje gostiju festivala, pomoć pri marketing kampanji i vođenje društvenih mreža.

Foto tim (obavezno posedovanje fotoaparata)

Zaduženja: praćenje festivala svakodnevno – predstave, tribine, radionice.


Ukoliko postanete volonter, Angažman fest zauzvrat nudi nova profesionalna iskustva i poznantsva, mogućnost praćenja celokupnog festivalskog programa potpuno besplatno, kao i sertifikat o volontiranju.

Postanite deo Angažman fest tima i popunite formular OVDE .

Konkurs je otvoren do 7. novembra.

Za sva dodatna pitanja pišite na angazmanfest@gmail.com