Home [konkursi] POP turneja od oktobra 2007. do aprila 2008.

POP turneja od oktobra 2007. do aprila 2008.

34
0

sample-21.jpgPartnerski omladinski pokret/POP nastavlja sa organizacijom tradicionalnih POP turneja po cijeloj BiH i na prostorima bivše Jugoslavije koje će se nakon ljetne pauze odvijati od oktobra 2007. do aprila 2008. godine.
Cilj POP turneja je: – podsticanje mladih ljudi na aktivizam kroz programe omladinske kulture,
– promocija urbane kulture,
– podrška organizovanju mladih u organizacije i omladinske centre,
– razvoj programa i aktivnosti omladinskih organizacija, centara i klubova, koji nastoje da odgovore potrebama i interesovanjima kreativne mladeži.

Prva turneja će se održati 18., 19. 20. i 21. oktobra, a nastupit će Klikeri, punk-rock bend iz Banja Luke i Kapetan Kasim, ska-punk bend iz Donjeg Vakufa. Lokacije prve turneje za sada su Banja Luka i Teslić, a planiramo svratiti u još dva grada!

POZIVAMO sve omladinske organizacije, neformalne grupe, bendove i mlade umjetinke iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine i okruženja, koje su zainteresirane za saradnju, a aktivističkog su duha za dobrobit svoje lokalne zajednice, da nam se jave putem maila pop@pop.ba ili na broj telefona 051/430-940, zbog što skorijeg dogovora oko detalja realizacije prve, a i ostalih turneja u njihovim mjestima!

Više informacija:
Web: www.pop.ba