Home [treninzi] Konkurs za preduzetničke ideje u turizmu – Akademija omladinskog turizma –

Konkurs za preduzetničke ideje u turizmu – Akademija omladinskog turizma –

303
0

Udruženje Srbija za mlade realizuje projekat pod nazivom Akademija omladinskog turizma osmišljen kao preduzetnički događaj kroz koji će pojedinaci i timovi dobiti priliku da razvijaju svoje preduzetničke ideje uz pomoć nekih od najistaknutijih stručnjaka na polju turizma i kreativnih industrija u Srbiji.

Cilj je ohrabriti mlade da svoje ideje sprovedu u delo uz pomoć mentorske i logističke podrške preduzetnika koju su već prošli sličan put i uspeli u svojim idejama, kao i uputiti ih na potencijalne finansijske fondove koji taj put mogu olakšati. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS.

Zašto učestvovati na Akademiji omladinskog turizma?

Polaznici Akademije omladinskog turizma čije ideje budu prihvaćene dobijaju:

– priliku da prezentuju svoje ideje pred stručnim timom i priliku da te ideje budu odabrane za jednogodišnje mentorstvo i razvijanje do konkretne firme

– priliku da slušaju uspešne preduzetničke priče u turizmu i da se dodatno motivišu i inspirišu

– upoznavanje sa potencijalnim izvorima finansiranja

– snažnu marketing i logističku podršku organizacije Srbija za mlade svojoj ideji

– besplatan boravak na Goču tokom trajanja Akademije (što uključuje smeštaj, hranu, kao i prevoz iz Beograda, planinarsku turu)

Ko može da učestvuje?

Konkurs je namenjen mladima iz Srbije 18-35 godina starosti, pojedincima i timovima (maksimum 3 osobe u timu).

Kako učestvovati?

Da biste postali deo Akademije omladinskog turizma potrebno je da do 3. novembra 2019. pošaljete vašu preduzetničku ideju u word fajlu, koja će proći kroz selekciju od strane stručnog tima.

Vaša ideja treba jezgrovito da sadrži opis ideje: siže (maksimalno jedna A4 strana), opis ciljne grupe, potencijalne partnere, marketing plan, poželjno i analizu prednosti i šansi kao i potencijalnih nedostataka i pretnji. Celokupna ideja ne treba da sadrži više od četiri A4 strane.

Ne želimo da vas obeshrabrujemo i opterećujemo formom, bitno je da na razumljiv način opišete vašu ideju i pošaljete putem mejla srbijazamlade@gmail.com, u naslovu mejla potrebno je naznačiti AKADEMIJA OMLADINSKOG TURIZMA – PRIJAVA NA KONKURS. Uz prijavu potrebno je da pošaljete i vaše ime i prezime, adresu, datum rođenja i kontakt telefon.

Ideje koje budu prošle selekciju biće objavljene najksanije 5. novembra 2019. na sajtu ogranizacije.

Kako bi se obezbedila veća vidljivost projekta i konkursa biće organizovani info dani u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Knjaževcu, Novom Pazaru, Raškoj, Sjenici, Irigu, Bajinoj Bašti. Dodatne informacije putem sajta www.srbijazamlade.rs ili mejla srbijazamlade@gmail.com