Home [ volontiranje ] Poziv za volontere na Forumu Kreativna Evropa 2019

Poziv za volontere na Forumu Kreativna Evropa 2019

328
0

Nakon Niša i Novog Sada, Desk Kreativna Evropa Srbija po peti put organizuje Forum Kreativna Evropa u Beogradu, a tema kojom se bavi ovogodišnje izdanje događaja glasi: na koji način projekti i modeli organizovanja u kulturi mogu da podstiču saradnju, boreći se protiv mržnje, stereotipa i različitih oblika društvene nejednakosti. S idejom neophodnosti jačanja saradnje i povezivanja, Forum podrazumeva horizontalne načine učenja, razmene, uključivanja i povezivanja domaćih i inostranih profesionalaca u oblasti kulture.

Forum Kreativna Evropa 2019 je međunarodna konferencija koja se održava 7. i 8. novembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca, EU info centru, Nordeus centru i Klubu DIM, a u cilju uspešnije realizacije programa Desk Kreativna Evropa Srbija želi proširi svoj tim.

Pozivamo mlade ljude, studente fakulteta umetnosti i društvenih nauka, koji su komunikativni i govore engleski jezik, učestvuju ili prate događaje u kulturi i umetnosti, a posebno su zainteresovani za međunarodnu saradnju i upoznavanje s relevantnim profesionalcima u kulturi, da pošalju kratku biografiju i izjavu o motivaciji za učešće u Forumu Kreativna Evropa 2019 na elektronsku adresu kreativnaevropa@kultura.gov.rs najkasnije do srede 30. oktobra u podne.

Program Foruma organizovan je u tri bloka: Kritičko mišljenje i medijska pismenost, Participativno upravljanje u kulturi, Horizontalno znanje, a u prijavi možete naznačiti koja tema vas interesuje. Odabrani kandidati imaće priliku da se uključe u poslove: 1) promocije događaja (deljenje promotivnog materijala i slanje pozivnica, saradnja u vođenju društvenih mreža, pomoć u brendiranju prostora i dr.), 2) organizacije Foruma (tehnička i druga podrška u realizaciji programa događaja), 3) komunikacije sa učesnicima i informisanju o programu događaja (doček gostiju i učesnika, informisanje o posebnim delovima programa i dr.).

Učešće u Forumu vam može doneti:

– profesionalno iskustvo u organizaciji događaja međunarodnog karaktera;

– druženje i mogućnost upoznavanja profesionalaca u kulturi iz Srbije i Evrope (Francuska, Belgija, Luksemburg, Gruzija, Tunis, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Ukrajina, Crna Gora);

– sertifikat o volonterskom stažu u Desku Kreativna Evropa Srbija.

Kandidati koju budu izabrani na osnovu prijava biće pozvani na intervju 1. novembra u podne u prostoru Deska Kreativna Evropa Srbija. Za više informacija nam možete pisati na navedenu elektronsku adresu, a ukoliko želite da se upoznate s našim radom zapratite nas na Instagramu (@kreativnaevropa), Fejzbuku (@kulturadesksrbija) ili Tviteru (@CEDSerbia).

Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo glavnog programa EU za kulturu Kreativna Evropa, koje čine dve kancelarije – Kultura desk Srbija, osnovana pri Ministarstvu kulture i informisanja i MEDIA desk Srbija, osnovana pri Filmskom centru Srbije. Više info: kreativnaevropa.rs.