Home [akcija] FitPass Dani Sporta 2019

FitPass Dani Sporta 2019

103
0

Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd sa Fakulteta organizacionih nauka po jubilarni deseti održala je FitPass Dane Sporta, 25. i 26. maja na centralnim sportskim terenima na Adi Ciganliji. Pored samih sportskih turnira, projekat su obeležili lepo i sunčano vreme, sportski duh, druženje, kao i prikupljanje sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija.


Projekat je otvoren 23. maja humanitarnom utakmicom u kojoj su između ostalih učestvovale i poznate ličnosti poput Dragoljuba Srnića, Slavka Beleslina i Dragana Aničića. Iako je meč završen nerešenim ishodom, nije bilo razočaranih jer su velikim odzivom ljudi na Adi ispunjeni njegovi glavni ciljevi – skupljanje sredstava i podizanje humanitarne svesti. Nakon utakmice održan je žreb za sve sportove, a dan je zatvoren humanitarnom akustičnom svirkom koju je svojom prisustvom uveličala i rok zvezda Kiki Lesendrić. Svi prihodi od utakmice, kao i deo od svirke otišli su u ruke organizacije “Zajedno za život” koja je bila prijatelj projekta.

Tokom vikenda, 25. i 26. maja, održani su turniri u futsalu, basketu, odbojci, tenisu i stonom tenisu, gde je preko 400 učesnika samostalno ili sa svojim ekipama imalo priliku da izađe na teren i da se nadmeće u navedenim sportovima. Nokaut faze svih takmičenja odigrane su 26. maja, gde su se najbolje ekipe u svim sportovima nadmetale za pehare, medalje i razne nagrade koje su obezbedili naturalni partneri projekta. Mnogi takmičari i posetioci su, pored turnira, iskoristili priliku da uživaju u lepom vremenu i iz komfora chill zone u kojoj su bile pripremljene razne aktivnosti poput sony playstation-a, stonog tenisa, misaonih igrica, kao i osveženje u vidu proizvoda partnera projekta.

Pred finale futsala, poslednjeg dana, održana je humanitarna akcija “Penal za život” gde je preko 90 prijavljenih učesnika imalo priliku da šutira penal golmanu FK Zemuna Marku Miloševiću i voditelju televizije “N1” Milošu Milovanoviću. Kao i prvog dana, sav prihod od ove akcije otišao je u humanitarne svrhe – organizaciji “Zajedno za život”. Izvučeni pobednici ove akcije su osvojili vredne nagrade poput putovanja od agencije Puzzle group i karata za Exit i Sea Dance festivale.

Više o ovom i ostalim projektima organizacije možete pročitati na sajtu estiem.org.rs.