Home [njuz] MTV Adria premijera

MTV Adria premijera

48
0

 Koje će novinarsko pero biti najoštrije i najzanimljivije da zauzme položaj stalnog novinara, pisca i urednika prestižnog muzičkog časopisa Rolling Stone? Prvi deo nepredvidljivog reality showa na MTV Adriji u ponedeljak, 19.3.2007. u 22.30

U deset epizoda upoznaćete šest mladih muzičkih novinara koji će morati preko leta da dokažu svoje muzičko-novinarske sposobnosti da bi dobili stalno radno mesto u jednom od najprestižnijih i najpriznatijih muzičkih časopisa na svetu! Za sve životna prilika, a samo jedan od njih će dobiti jednogodišnji ugovor za mesto urednika u Rolling Stoneu.

Preskočili su mnogo prepreka i zatim bili potisnuti u zapenjeno more pisanja članaka o muzičarima, događajima, politici, popularnoj kulturi, morali su da predstavljaju poznate i manje poznate muzičare, festivale, albume, da rade pod stresom i da se bore sa raznolikošću karaktera u ovom poslu. Kroz emisiju ćete upoznati poznata i manje poznata imena – među mnogima i Band of Horses, Ghostface Killah, We Are Scientists, The Roots, Lupe Fiasco i osetili dešavanje na dva važna muzička festivala – Roskilde i Lollapalooza.

MTV Adria će pokazati baš sve – od nepredviđenog jutarnjeg poziva  do ponekad šokantnog spoznanja da rade za jedan od najvećih muzičkih časopisa na svetu!

Oni su:

COLIN STUTZ, devetnaestogodišnji student, rock muzičar. Više muzičar, nego novinar, koji je svestan i istovremeno se toga plaši, da na ovakve podvige još nije spreman. A možda će svojom prirodnim šarmom i sposobnostima dokazati potencijalnim šefovima ( i sebi) da je ipak spreman?

KRISHTINE DE LEON je 23-godišnja slobodna novinarka, odana hip-hop kulturi. Uradila bi sve – ali stvarno SVE – da bi u Rolling Stoneu pisali puno više o hip-hopu i uradila bi još više da bi ona bila ta koja bi potpisala ugovor. Navikla da bude glavna na selu, sada u velikom gradu – da li će joj uspeti da obuzda temperament i jezik da bi uspela?

KRYSTAL SIMPSON je od svih »takmičara« najfanatičnija obožavateljka rock muzike, a Rolling Stone joj je takoreći bio položen u kolevku. Više je zaljubljena u ideju da radi za Rolling Stone, nego da zaista radi. Da li će 23-godišnjakinji uspeti da svoju fanatičnost ostavi sa strane i postane oštro novinarsko pero?

Dvadesetdvogodišnji PETER MAIDEN dolazi iz Australije i na Berkeleyju završava studije sociologije. Bez posebnih novinarskih iskustava, a sa velikom željom i uvek spreman na akciju i rad. Svestan je da će ga radne navike odvesti daleko i visoko – i na Rolling Stone?

TIKA MILAN je dvadesetpetogodišnja »slam« pesnikinja, slobodna novinarka sa velikim iskustvom. U kancelariji skromna, uzdržana i sramežljiva, a na terenu samouverena i dominantna, uvek prva i nad svima. Ubeđena je da je potrebna Rolling Stonu, a da li je to zaista tako?

RUSSEL MORSE je od svih šestoro najbolji pisac i sa daleko najviše uredničkog iskustva. On je taj koji ugovor već ima u džepu, ali svestan je da ga pre njega može potpisati neko drugi. Često dvoličan, samodestruktivan, nesposoban da ponese teret uspeha. Jako voli da se pravi važan. Pre konkurencije, mora pobediti sebe i svoje navike!

Rolling Stone već više od tri decenije predstavlja najsnažniji glas muzičke i popularne kulture – svake druge nedelje u njemu uživa oko13 miliona čitalaca po celom svetu.

Svoju radoznalost ćete moći premijerno da utolite svakog ponedeljka u 22.30, a oni koji to propuste, reprize mogu gledati ponedeljkom u 22 časa i utorkom u 17.30.