Home [zabavnik] Zvezde osvajaju “Ginisa”

Zvezde osvajaju “Ginisa”

43
0

madonaginis_hp.jpgThe Rolling Stones su na poslednjoj turneji A Bigger Bang zaradili 437 miliona dolara i tako ušli u Ginisovu knjigu rekorda kao bend sa najisplativijom turnejom ikada.Istu titulu u ženskoj kategoriji osvojila je Madonna koja je na turneji Confessions zaradila 200 miliona dolara.
Najprodavaniji singl je White Christmas Binga Crosbyja iz 1942, koji se svake godine reizda u najmanje 50.000 primeraka.

Inače, uz rekordne zarade zvezda, među kojima je i Samuel L. Jackson (75 filmova u kojima je glumio zaradilo je 7,84 milijarde dolara), novo izdanje Ginisove knjige obiluje raznim neobičnim rekordima iz sveta šou-biznisa.

Tako je u knjizi mesto našao i sastav Jamiroquai i to zbog koncerta na najvećoj visini: Jason Kay i ekipa su svirali u posebno opremljenom avionu na 10.668 metara.

S druge strane, pevačica Katie Melua je nastupila na najvećoj dubini – 303 metra ispod mora, na naftnoj platformi u Norveškoj.

Za najuspešniji film o Jamesu Bondu proglašen je Kazino Rojal: film je zaradio više od 587 miliona dolara, dok se kaskader Adam Kirley u astonu martinu u filmu prevrnuo rekordnih sedam puta.