Home [akcija] FONup – Level Up-uj svoje znanje iz JavaScript-a

FONup – Level Up-uj svoje znanje iz JavaScript-a

93
0

U subotu i nedelju, 6. i 7. aprila, održade se projekat FONup, koji peti put za redom organizuje FON-ov centar za razvoj karijere.


Projekat FONup prvenstveno je namenjen svim studentima informacionih tehnologija, ali i onima koji žele nešto više da nauče o IT oblasti od vodedih stručnjaka. Iz godine u godinu, u skladu sa industrijom, projekat menja svoju temu, a ove godine bide više reči o najpopularnijem skriptnom jeziku na internetu – JavaScript-u. Najava projekta je simbolično počela postavljanjem presswall-a u hodniku fakulteta, na kome se nalazio ovogodišnji simbol projekta – avion, a citat It is possible to fly without motors, but notwithout knowledge and skills zainteresovao je i privukao veliki broj studenata koji su se slikali kod presswall-a za vreme trajanja kampanje.

Učesnici projekta de 6. aprila imati jedinstvenu priliku da prisustvuju panel diskusiji na temu „Zašto JavaScript?“, i od predstavnika vodedih IT kompanija na tržištu dobiju korisne savete i informacije, a moderator panela bide Uroš Šoševid, asistent Fakulteta organizacionih nauka, koji je i sam odličan poznavalac i stručnjak iz ove oblasti. Nakon panela, kao i u nedelju, 7. aprila, bide održane radionice, a studenti de modi da se prijave za jedan od dva najpopularnija framework-a JavaScript-a – AngularJS i ReactJS. Svoje znanje i iskustvo iz AngularJS-a sa učesnicima projekta podelide Miloš Maksimovid, dok de radionicu iz ReactJS-a održati Uroš Nikolid.

Takođe, za sve koji su ljubitelji starih, dobrih, društvenih igrica, koje su jednostavne, ali žargonski rečeno „zarazne“, napravljena je igrica Fonovče, ne ljuti se, koja predstavlja modifikaciju igrice Čoveče ne ljuti se, s tim što na poljima nalaze „programerska“ uputsta, pa umesto – pomeri se jedno polje unapred, stoji – i++. Iako je kolokvijumska nedelja sve bliže, studenti Fakulteta organizacionih nauka pronašli su vremena za igricu, pa je ved prvog dana promocije igrica odigrana preko 30 puta. Najbolje i najupornije takmičare očekuju vredne nagrade.

Više informacija o projektu, kao i informacije o prijavama za učešde na projektu možete nadi na slededem linku. Zabeležite 6. i 7. april u svojim kalendarima i ne propustite šansu da od renomiranih IT stručnjaka čujete nešto više o jednom od najpopularnijih i najtraženijih skriptnih jezika!
Vidimo se 6. i 7. aprila na Fakultetu organizacionih nauka!